Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.2.2022

Slavia znovu vzorně splnila roli favorita a v televizní dohrávce přesvědčivě přehrála FTZS Liberec. Na sedmi brankách se podílelo hned šest střelců,  jediný, kdo se trefil dvakrát byl David Jošt. Do hry se, jak je tomu v poslední době zvykem, dostali všichni hráči.

Slávisté v prvním poločase prokázali velkou efektivitu v koncovce a nastříleli pět branek, když tři z nich padly během jediné minuty. Jako první se prosadil Zdeněk Sláma, slávistický náskok navýšil dvěma sebevědomými zakončeními David Jošt. Zaskočení domácí nedokázali reagovat a červenobílí přidali další dvě trefy. Nejprve Daniel prudkou ránou pod břevno a p něm také Zdeněk Sita. Až za stavu 5:0 pro Slavii domácí snížili, když krátkou penaltu proměnil Tomáš Vobořil.

Trenér David Frič po přestávce poslal do hry další své svěřence, slávisté nadále dobře kombinovali, dvakrát zakončoval v dobré pozici Sita, ale brankáře Dlaska nepřekonal. Leovski měl situaci snažší, když mířil do odkryté domácí branky. Na druhé straně trefil Knobloch tyčku a dvakrát zmařil dobrou příležitost bývalý slávista Viktor Žampa. Na brankové čáře odvrátili slávisté i střelu Aleše Benka. Také slávisté měli další šance,  Dlask se vytáhl zejména proti střelám Hrdiny a Jošta. Ve 30. minutě už ale na přesnou křížnou ránu Antonína Hrdiny nedosáhl. Ve 33. minutě trefil tyč také Filip Vaktor.

Záznam na webu České televize!

Komentáře po utkání:

Zdeněk Sita (Slavia):
"Byl to z naší strany super zápas, proměňovali jsme šance a rychle rozhodli, povedlo se nám udržet koncentraci i po přestávce. Moje branka? Byla asi z té nejtěžší pozice, ale jsem rád, že tam padla. Mohl jsem přidat i další, ale to mne myslím mrzet nemusí, protože se trefovali ostatní."

FTZS Liberec - SK Slavia Praha 1:7 (1:5) 
Branky:
15. Vobořll (pen) - 10. Sláma (Ševčík), 12. Jošt, 14. Jošt (Homola), 14. Daniel (Záruba), 14. Sita (Křemen), 22. Leovski, 30. Hrdina
FTZS Liberec: Dlask (Vogt) - Jelínek, Benek, Žampa, Žoček, Bína, Vobořil, Janáček, Knobloch, Dvořák, Díl, Kazda, Janouš
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) - Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Sláma, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen, Vondráček
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700