Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 11.3.2022

Slávisté zakončili základní část 1. Futsal ligy výhrou 7:1 nad Démony Česká Lípa. Hosté sice v Edenu otevřeli v úvodu skóre, pak už se ale prosadili jenom sešívaní. Jošt nastřílel po přestávce čistý hattrick, dvakrát se prosadil Hrdina, po jednom gólu přidali Leovski a Křemen. 20. března vstoupí v Edenu Slavia do play-off prvním duelem proti Spartě.

Slávisté v úvodu neproměnili několik šancí, a tak se po pěkné kombinaci dostali do vedení Démoni, když Fichter nasměroval za Vondráčkova záda střílený centr Hrdého. Sešívaní ale do poločasu třemi brankami skóre otočili ve svůj prospěch – nejprve Leovski vyrovnal v páté minutě, minutu na to Křemen levou nohou napálil břevno a míč se od gólmana odrazil za brankovou čáru. Nekompromisní zakončení ještě předvedl Hrdina.

Po přestávce se vytáhl svým uměním přesně zakončit Jošt: nejprve přesnou střelou z první, pak technickým obloučkem a svůj čistý hattrick završil první brankou hlavou ve své kariéře. Jako poslední přidal branku Hrdina, který si vytvořil střeleckou pozici několika precizními stahovačkami. Slávisté celou řadu šancí nevyužili, ke druhému gólu nepustil naopak hosty koncentrovaně chytající Vondráček.

Komentáře po utkání:

David Jošt (Slavia):
„První poločas nebyl z mé strany vůbec dobrý, až jsem se bál, že mne zase opouští forma před play-off jako minulý rok. Druhý poločas byl lepší. Byli se na mě podívat kamarádi, kteří šli o přestávce na pivo a ty první dva góly neviděli, tak jsem musel přidat ještě jeden. Jsem ale hlavně rád, že jsme celý zápas v pohodě zvládli a bez problémů si připsali tři body.“

Karel Kruliš (trenér Démonů): "Dnešní zápas byl velice těžký, jelikož soupeř už víceméně zkoušel své herní situace na play off, ale my ještě pod tíhou záchrany dělali chyby, které soupeř uměl potrestat. Přesto, že jsme zápas prohráli, tak jsme dnes spokojení se záchranou v nejvyšší soutěži. Soupeři gratuluji k vítězství a přeji mnoho úspěchů v playoff proti odvěkému rivalovi. Nás ještě čeká pohárové utkání a poté přijde konec sezony. Všem našim fanouškům děkujeme za podporu a těšíme se v příští sezoně v ochozech v České Lípě."

SK Slavia Praha – Démoni Česká Lípa 7:1 (3:1)
Branky:
5. Leovski (Homola), 6. Křemen (Sita), 14. Hrdina (Leovski), 21. Jošt (Leovski), 22. Jošt (Sláma), 27. Jošt, 37. Hrdina (Sita) – 2. Fichtner (Hrdý)
SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola (C), Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen. Trenér: David Frič
Démoni Česká Lípa: Lecjaks (Kirov) – Fichtner, Švec, Hrdý, Caizl, Rozboud, Klimt, Zapletal (C), Maur, Rott. Trenér: Karel Kruliš
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700