Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 16.4.2022

Po prvním semifinále vede Chrudim nad Slavií 1:0 na zápasy, když na domácí palubovce sešívané přehrála o tři branky. V úvodu se trefil David Drozd, po něm dvakrát Matěj Slováček. Slávisté moc šancí neměli, Záruba a Homola v dobrých pozicích brankáře domácích nepřekonali. Druhý zápas se hraje v Edenu ve středu po utkání fotbalové Slavie se Zlínem.

Svěřenci Felipe Condeho ukázali, že se na Slavii velice dobře připravili hned od úvodních minut. Rychlými kombinacemi ji zatlačili před branku a vytvářeli si nebezpečné situace. Už po třech minutách přišla první branka, kterou vstřelil po Koudelkově rohovém kopu zcela volný David Drozd. V patnácté minutě si naběhl na další Koudelkův oblouček Slováček a ze vzduchu technickou střelou prostřelil Vondráčka. Největší šanci na skórování měl ze slávistů Záruba, ale jeho technická střela Dudua nepřekvapila.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, často byl v permanenci brankář Vondráček, který zlikvidoval celou řadu domácích příležitostí. Ve 23. minutě si při kontru narazil Slováček míč s Davidem Drozdem a překonal Vondráčka potřetí. Stejně jako v prvním poločase se slávisté do šancí nedostávali, tu největší měl Jan Homola, ale jeho střelu také Dudu za svá záda nepustil. 

Slávisté hráli první semifinále s podporou svých fanoušků, kteří dorazili do Chrudimi klubovým autobusem a připravili krásné choreo, za které jim klub děkuje. Věříme, že ve středu budou mít více důvodů k radosti také z dění na palubovce.

Komentáře po utkání:

Matěj Slováček (kapitán Chrudimi): "Hodnotím pozitivně, že jsme vyhráli. Získali jsme první bod v sérii. Vstoupili jsme do utkání celkem dobře, když jsme dali rychlý gól. Své branky hodnotit nechci. Nezáleží na tom, kdo góly dá. Hlavní je, že jsme vyhráli. Měli jsme ještě dost šancí, kdy jsme mohli nějaké góly přidat a více se uklidnit. I tak jsme měli utkání pod kontrolou. Slavii jsme do větších šancí nepouštěli, měli jen nějaké příležitosti po našich chybách nebo odražených míčích. To je ale v každém zápase. Musím říct, že jsme k prvnímu semifinále přistoupili dobře a zaslouženě jsme vyhráli."

Jan Homola (kapitán Slavie): "Dělaly nám potíže jejich auty a signály. V prvním půli nás tím dostávali pod tlak, i když jsme se na to dívali na videu. Ve druhém poločase jsme se dost zvedli. Náš výkon měl vzestupnou tendenci, ale domácí mají zkušený tým, který si náskok pohlídal. Chrudim byla daleko silnější na balonu. My jsme se někdy zbytečně báli a odkopli balon, což musíme do dalších utkání zlepšit. Další zápasy budeme dál bojovat a nedáme jim nic lacino."

Adam Vondráček (brankář Slavie): "V Chrudimi se nehraje snadno, hned ze začátku se to na nás valilo, stačí jim rychlá přihrávka a vykombinují celou obranu. Dostali jsme dva smolné góly a bylo to pak už těžké. Pro mě byl zápas takový, jaký jsem čekal, šla na mne spousta střel, které jsou dobře umístěné. Snažil jsem se, abych jich co nejvíc pochytal. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří připravili nádherné choreo, všiml jsem si ho hned na začátku. Věřím, že dorazí i ve středu do Edenu."

Záznam na webu ČT Sport zde!
 
FK Chrudim - SK Slavia Praha 3:0 (2:0) stav série 1:0
Branky:
3.David Drozd (Koudelka), 15. Slováček (Koudelka), 23. Slováček (David Drozd)
FK Chrudim: Dudu (Daniel Javorski) - Roman Mareš , Dominik Balog , Max , Martin Doša , Torres , David Drozd , Éverton , Tomáš Koudelka , Marko Radovanović , Matěj Slováček , Jaroslav Kubát , Pavel Drozd. Hlavní trenér: Felipe Conde
SK Slavia Praha: Adam Vondráček (Marek Karpiak) - Martin Brychta, Radim Záruba, Matúš Ševčík, Jan Homola, Daniel de Sousa, Jan Křemen, Zdeněk Sita, Zdeněk Sláma, Igor Leovski, Antonín Hrdina, Filip Vaktor, David Jošt. Hlavní trenér: David Frič
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700