Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 26.4.2022

Do finále 1. Futsal ligy postupuje Chrudim, která získala třetí vítězství v úterý v Edenu. Jedinou branku vstřelil Martin Doša v prvním poločase, slávisté po přestávce dvakrát nastřelili brankovou konstrukci - nejprve Zdeněk Sláma, pak také Matúš Ševčík. Břevno zblízka napálil také Marko Radovanovič. Slavii se v závěru nepovedlo vyrovnat ani při power-play. Po utkání se s fanoušky rozloučil slovenský reprezentant Marek Karpiak, který bude od nové sezony hrát v novém klubu.

Slávisté utkání začali velice koncentrovaně, hrálo se v rychlém tempu a stejně jako v předchozích duelech se červenobílí mohli opřít o výborný výkon brankáře Vondráčka. V osmé minutě se dostal před zcela odkrytou branku Radovanovič, bývalého slávistu ale Vondráček zázračným zákrokem vychytal. O minutu později po Evertonově rohovém kopu Doša trefil přesně horní roh branky a otevřel skóre. Největší šanci snížit měl při dorážce Matúš Ševčík, ale po povedené slávistické kombinaci se mu nepovedlo dobře trefit míč.

Po přestávce slávisté znovu dokázali s velkým favoritem držet krok, Zdeněk Sláma nastřelil po po povedeném kontru tyčku, do stejné části branky zamířil také o chvíli později Ševčík. Na druhé straně z několika kroků prudkou ránou napálil brankovou konstrukci také Radovanovič. Slávisté o vyrovnání usilovali do posledních vteřin, hráli power-play, při které jako hráč v poli naskočil do hry Daniel, ale brazilského gólmana se jim překonat nepodařilo. 

Po zápase se s fanoušky a klubem rozloučil brankář Marek Karpiak, který ve Slavii strávil čtyři sezony a z klubu se probojoval do reprezentace. Dres na památku mu předal prezident klubu Daniel Kolman. Kapitán Jan Homola poděkoval fanouškům za choreo, které mu před začátkem zápasu připravili, a za podporu, kterou po celou sezonu futsalistům prokázali nejenom v domácí hale, ale také při zápasech na palubovkách soupeřů. Vzhledem k postavení po základní části skončí Slavia v této sezoně na čtvrtém místě.

Komentáře po zápase:

Jan Homola (kapitán Slavie):
Semifinále bylo těžké, každý zápas byl náročný, šli jsme na dno svých sil. To, že jsme je doma jednou porazili je velký úspěch, protože jejich tým je skvělý, Chrudim hraje takticky, týmově, navíc mají obrovskou individuální kvalitu. Když se zpětně na zápasy podíváme, tak musíme být rádi, že jsme to mohli zažít. Rád bych poděkoval všem fanouškům, kteří nás tady podporovali a připravili pro nás nádhernou atmosféru."

Max (FK Chrudim): „Byl to těžký zápas. Slavia má skvělý tým, spoustu kvalitních, mladých hráčů a věděli jsme, že pokud chceme uspět, museli jsme oproti druhému zápasu hrát jinak. Uspěli jsme, nedostali gól a postupujeme do finále. Byla to parádní série. Myslím, že český futsal jde nahoru, je to stále vyrovnanější. My nyní budeme odpočívat a čekat na start finále, ve kterém chceme získat mistrovský titul.”

SK Slavia Praha - FK Chrudim 0:1 (0:1)
Branka:
9. Doša (Everton)
SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) - Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Sláma, Homola (C), Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen. Trenér: David Frič
FK Chrudim: Dudu (Gerčák, Javorski) – Everton, Torres, Doša, Radovanović – Koudelka (C), Max, P. Drozd, D. Drozd – R. Mareš, Kubát, Balog. Trenér: Felipe Conde
Rozhodčí: Čep, Gasnárek, Jurča
ŽK: Vozár, Frič (lavička), Vondráček, Křemen, Záruba, Daniel
ČK: Frič
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700