Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 28.8.2022

Slavia vykročila do nové sezony 1.Futsal ligy nečekanou remízou na palubovce nováčka soutěže. Sešívaným se nepovedl první poločas, po kterém svítil na výsledkové tabuli v zaplněné hale v Kadani stav 1:1. Po přestávce červenobílí odskočili svému soupeři na 4:2 a také na 5:3, v závěru však dvakrát inkasovali a se Spartakem Perštejn se rozešli smírně 5:5.

Dvě branky Slavie vstřelil Antonín Hrdina, po jedné přidali Jan Homola, Matúš Ševčík a Jan Křemen. V soupeřově dresu se hattrickem blýskl bývalý slávista Daniel Klíma, který svoji úvodní branku neslavil, aby tím prokázal respekt svému bývalému klubu.

První historický zápas domácího klubu se hrál před zcela zaplněnou halou v Kadani. Favoritům z Edenu se nepodařilo v první části utkání dostat zápas do správného  tempa a jen díky několika dobrým zákrokům Jana Žežulky nemuseli dohánět větší než jednobrankové manko. V šesté minutě z blízka překonal slávistického gólmana Klíma, odpověď přišla až minutu před přestávkou z futsalky Hrdiny, který před tím ještě nastřelil břevno.

Po pauze byli slávisté výrazně aktivnější a přestože Černý opět dostal domácí do vední, skóre naklonili ve svůj prospěch. Po povedené kombinaci po přímém kopu srovnal kapitán Homola. Během pěti minut přidali další góly Křemen a Hrdina. Svěřenci Zdeňka Slámy vedli 4:2 a měli další šance, Vaktor nevyřešil dobře svůj kontr a místo střely zvolil přihrávku, dvakrát byl v dobré šanci Kuchta, branku tesně netrefil z dobré pozice také Záruba, završit hattrick se nepovedlo Hrdinovi.

Když Klíma ve 35. minutě vstřelil kontaktní branku na 3:4, tak dokázali slávisté okamžitě odpovědět díky Ševčíkově přesnému zakončení hned po rozehrání. Svůj dvojbrankový náskok ale červenobíli v závěru neudrželi, což by se tak zkušenému týmu nemělo stávat. Perštejn dvakrát skóroval po rohových kopech a se svými fanoušky oslavil první bod v nejvyšší futsalové soutěži.

Slávisté musí litovat vlažného vstupu do utkání a pak také šancí, které neproměnili za dvoubrankového vedení, kdy mohli o osudu zápasu jednoznačně rozhodnout. V pátek je čeká první domácí zápas proti Liberci.

Komentáře po utkání:

Daniel Klíma (hráč Spartaku Perštejn):
"Utkání bylo fyzicky náročné, což jsme čekali. Bohužel po našich individuálních chybách jsme dostali zbytečné branky. V utkání jsme ukázali týmovost a svým odhodláním jsme dokázali vyrovnat nepříznivé skóre. Musím ale přiznat, že po prvním poločase jsem věřil, že získáme tři body. Mně osobně se hrálo velmi dobře, jelikož v zaplněné hale nás fanoušci hnali vpřed!"

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "Musím říct, že mne zklamal první poločas, kdy jsme neplnili to, co jsme si řekli. Kdybychom odehráli první poločas tak jako ten druhý, vypadalo celé utkání jinak. Za stavu 5:3 jsme několikrát šli sami na brankáře, ale nevstřelili góly, tohle prostě musíme potrestat. Dostali jsme branky po rohových kopech, to se nesmí stávat."

Spartak Perštejn - SK Slavia Praha 5:5 (1:1)
Branky:
6. Klíma (Baran), 23. Černý (Caio), 35. Klíma (Belej), 37. Klíma (Černý), 39. Caio (Chmelan) – 19. Hrdina (Kuchta), 24. Homola (Záruba), 25. Křemen (Brychta), 28. Hrdina, 35. Ševčík (Hrdina)
Spartak Perštejn: Gabriel , Radek Novák - Jakub Kiliján , David Černý , Jiří Baran , Jaroslav Holman , Jiří Chmelan , Michal Belej , Cesar Caio , Daniel Klíma , Jiří Novák. Hlavní trenér: Nenad Veljkovič
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Mário Vozár) - Martin Brychta, Matěj Habart, Radim Záruba, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Jan Křemen, Jáchym Trajhan, Matúš Ševčík, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Zdeněk Sláma. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
Diváci: 550
Rozhodčí: Lasch, Vlašič
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700