Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 2.9.2022

Slávisté poprvé zabrali za tři body, když v prvním domácím zápase nové sezony doma přehráli Liberec 7:2. Sešívaní do utkání ale nevstoupili ideálně, soupeř se ujal zaslouženě vedení díky Marku Bínovi, ještě do přestávky však Brychta, Záruba a Ševčík otočili skóre. Po změně stran završil Ševčík hattrick, trefili se také Vaktor a parádní ránou do šibenice přidal druhý gól Záruba. Premiéru v 1. Futsal lize si odbyli hned tři mladí hráči slávistické juniorky – brankář Jan Kautský, Lukáš Kuča a Tomáš Veselý.

První minuty zvládli mnohem lépe hosté, Kamil Janouš se dostal do výborné pozice, Jan Žežulka stihl zasáhnout, ovšem proti přesnému zakončení Marka Bíny už neměl šanci. Slávisté navíc dávali Libereckým stále příliš mnoho prostoru v obraně, takže gólman sešívaných měl nadále dost práce.

Sešívaní se ale postupně dostávali do hry a kombinací a začali dobře zakončovat a trestat chyby soupeře. Tu první Brychta, který vystihl rozehrání autu tak dobře, že z první poslal míč do opuštěné branky a bylo vyrovnáno. Ve 13. minutě šli domácí do vedení - Záruba převzal přihrávku od Jana Křemena a navedl si míč na střed hřiště na svou pravačku a poslal míč přesně k pravé tyči. Skóre prvního poločasu pak uzavřel Ševčík, který nádhernou střelou z deseti metrů propálil Vogta.

Po přestávce se znovu do tempa rychleji dostali svěřenci Karla Vrabce, tentokrát ale Žežulku nepřekonali. Naopak slávisté dále stříleli krásné branky – ve 27. minutě vymetl křížnou ránou levačkou horní roh branky Záruba – byl to nádherný futsalový moment! Ve 32. minutě hrál Liberec na riziko a ztratil míč, Ševčík prošel přes pravou stranu a prostřelil obránce na brankové čáře.

Ve 33. minutě přidal po přihrávce svého spoluhráče ze slovenské reprezentace Filipa Vaktora Ševčík třetí branku a završil hattrick. Dvě minuty před koncem si role prohodili a Vaktor zvýšil na 7:1. Hosté v závěru snížili, povedlo se to aktivně hrajícímu Markovi Bínovi.

Tomáš Matějka během druhého poločasu poslal do hry všechny mladé hráče z juniorky – Lukáš Kuča, Tomáš Veselý a Jan Kautský si tak odbyli prvoligovou premiéru. Sedmnáctiletý Kautský stihl vychytat samostatný nájezd Jakuba Žočka a vysloužil si za to potlesk diváků v hledišti.

Komentáře po utkání:

Matúš Ševčík (Slavia, autor hattricku): "Ze začátku to s námi nevypadalo moc dobře, protože jsme prohrávali, když jsme dostali gól hned z první šance. Pak jsme štastně díky Martinu Brychtovi vyrovnali, a potom už jsme to zvládli svými zkušenostmi. Můj hattrick? Jsem za něj rád, ale ani nevím, jak mi to tam napadalo. Hlavní je to, že jsme vyhráli a trochu napravili remízu s Perštejnem."
Karel Vrabec (trenér Liberce): “Do utkání jsme vstoupili dobře, ale srazila nás první obdržená branka. Opadlo naše nadšení a přestali jsme být aktivní při bránění. Mrzí nás neproměněné šance, ten zápas mohl vypadat úplně jinak, kdybychom zejména v prvním poločase proměnili některé šance. V druhém poločase jsme přestali správně dostupovat hráče, což vyústilo v další branky Slavie.”

SK Slavia Praha – FTZS Liberec 7:2 (3:1)
Branky:
7. Brychta, 13. Záruba (Křemen), 14. Ševčík (Hrdina), 27. Záruba (Brychta), 32. Ševčík, 33. Ševčík, 38. Vaktor (Ševčík) – 3. Marek Bína (Benek), 39. Marek Bína
Slavia Praha: Jan Žežulka (Jan Kautský) – Martin Brychta, Matúš Sevčík, Tomáš Veselý, Lukáš Kuča, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Radim Záruba, Matěj Habart, Jan Křemen. Trenér: Tomáš Matějka.
FTZS Liberec: Dominik Vogt (Jakub Dlask) – Pavel Bína, Marek Bína, Milan Bialek, Aleš Benek, Jan Mečíř, Kamil Janouš, Daniel Vik, Jakub Žoček, Tomáš Jelínek. Trenér: Karel Vrabec.
Žluté karty: Jelínek, Žoček
Rozhodčí: Michal Čurda, Zdeněk Nagy, Alice Vévodová
Diváci: 100
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700