Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 9.9.2022

Po sedmi vítězstvích v duelech se Spartou přišla v pátek ve 3. kole prohra 2:4. Hrdinou zápasu se stal sparťanský brankář Michal Hůla, který vychytal červenobílým obrovský počet šancí, několikrát ho zachránila před inkasováním branková konstrukce.
 
V prvním poločase sešívaní na reprezentačního gólmana nevyzráli ani jednou, přitom k tomu měli celou řadu vyložených příležitostí – v tváří tvář brankáři domácích neuspěli Křemen, Jošt, Záruba, Hrdina i další hráči. Naopak Sparta dotáhla tři své kontry do přesného zakončení.

Po přestávce slávisté dvakrát před brankou uspěli, nejprve se trefil přesnou ránou Křemen ve 22. minutě, minutu po něm pak Brychta uklidil do sítě míč zahraný z rohového kopu od Radima Záruby. Slavia pak tlačila a byla několikrát blízko zaslouženému vyrovnání. Ve 34. minutě ale přišla znovu chyba a laciná domácí branka. Slávisté opět nastřelili tyč – po Hrdinovi se trefil do tyče i Homola, Jošt technicky namířil míč do břevna. Zvrat ve vývoji utkání nepřinesla ani závěrečná power-play, při které byl jako hráč v poli Křemen.

V utkání nevedl tým trenér Zdeněk Sláma, kterého klub uvolnil k reprezentačním povinnostem. Oba jeho zástupci Mario Vozár a David Frič dostali v průběhu druhého poločasu červenou kartu za nesportovní chování. Tým tak do konce zápasu dovedl Tomáš Matějka.

Komentáře po zápase:

Jan Křemen, hráč Slavie: "Rozhodla první půle. Po přestávce jsme už jenom doháněli téměř rozhodnutý výsledek. V prvním poločase jsme neproměnili mraky šancí a místo, abychom vedli 3:0, tak o tři góly prohráváme. Nehráli jsme disciplinovaně, sahali do přihrávek a nechytali se hráčů. Dnes nám to tam ani nepadalo. Po přestávce jsme sice zabrali, stáhli náskok na jeden gól, ale pak jsme zase soupeři nabídli snadnou branku z ničeho."

Sparta Praha – SK Slavia Praha 4:2 (3:0)
Branky:
7. Rukovci (Kelmendi), 8. Maxharraj (Darrier), 20. Rukovci (Brahimi), 34. Maxharraj – 22. Křemen, 23. Brychta (Záruba).
Sparta: Cardoso Cristiano , Michal Hůla - Azem Brahimi , Jeton Rukovci , Martin Hora , Melos Kelmendi , Bourges Fabricio , Fernandes Mikus Francisco , Matěj Hudousek , Denis Kočovský , Drilon Maxharraj , Darrier De Melo , Arton Fejzullahi , Tomáš Formánek. Hlavní trenér: Beni Simitči
Slavia: Mário Vozár, Jan Kautský, Jan Žežulka - Martin Brychta, Tomáš Kuchta, Tomáš Veselý, Jan Homola, Jan Křemen, Filip Vaktor, Radim Záruba, Antonín Hrdina, Filip Tilinger, David Jošt. Trenér: Tomáš Matějka
ŽK: Brahimi - Křemen, Hrdina, Matějka, Frič
ČK
: Vozár, Frič
Rozhodčí: Černý, Rygl – Venc.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700