Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 28.9.2022

Slávisté ve čtvrtém kole potvrdili roli favorita a zvítězili na nováčkem 1. Futsal ligy SKUP Olomouc 8:4. Dvě branky vstřelili Jošt a Homola, po jedné pak Ševčík, Vaktor, Hrdina a Kuchta, který si připsal první gól v 1. Futsal lize.

Červenobílí začali zápas aktivně, soupeře napadali a vytvářeli si šance. Tu první ještě vykopl obránce z brankové čáry, ve třetí minutě už Jošt pohotovým zakončením otevřel skóre. Hosté dokázali zareagovat a za tři minuty vyrovnali. Pak však znovu Homola a Hrdina navýšili náskok na dvě branky. Olomouc ale znovu dokázala potrestat nedůslednosti v sešívané obraně a hrající trenér Janečka dvakrát překonal Žežulku ve slávistické brance. Poločasové skóre nakonec uzavřel na stav 5:3 svoji premiérovou ligovou brankou reprezentant do 21 let Kuchta.

Po přestávce svoji druhou brankou Jošt zvýšil na 6:3, pak se rychlý sled gólů přece jenom na chvíli zastavil. Další změna skóre přišla až v 30. minutě, kdy Vaktor technickým dotekem využil Ševčíkovu nahrávku k bravurnímu zakončení. Olomouc se ale stále nevzdala, Tilkeridis přidal po spolupráci s Janečkou čtvrtou branku, hosté měli navíc možnost zahrávat penaltu z 10m, tu ale Žežulka kryl. Právě slávistický gólman si připsal asistenci na nejhezčí gól zápasu – ve 40. minutě Homola hlavou z téměř nulového úhlu dokázal přes brankáře Janečku dostat míč přesně k protější tyči do olomoucké sítě. Fantastický futsalový moment tak zpečetil tři body pro Slavii.

Premiéru v sešívaném dresu si odbyl také Havrda, nová slávistická posila z Helasu, do hry naskočil po delší době po zranění také Sita. Slávisté si jsou vědomi toho, že budou muset zejména v obranné fázi přidat, pokud budou chtít uspět v dalších utkáních, kdy je čekají soupeři z první pater tabulky.

Komentáře po utkání:

Filip Vaktor (Slavia): "Byl to těžký zápas, protože jsme si ho udělali těžkým sami. Začali jsme hrát hru, která vyhovovala soupeři, zbytečně jsme se s nimi naháněli. Máme na čem pracovat, musíme se zlepšit hlavně v obranné fázi. Přesto jsem rád, že jsme nastříleli branky a zvítězili. Jan Homola vstřelil neskutečnou branku hlavou na závěr, to byla velká paráda."

Martin Janečka (hrající trenér Olomouce): "Řekl bych, že naše výkony mají stoupající tendenci a nechci znít namyšleně, ale myslím si, že dnes jsme měli ještě na lepší výsledek. Před zápasem jsme si říkali, že máme ty nejtěžší zápasy za sebou a že od poháru s Baníkem by to mělo mít stoupající tendenci, což se potvrdilo. Teď už chceme vyhrávat."

SK Slavia Praha – SK UP Olomouc 8:4 (5:3)
Branky:
 3.Jošt (Brychta), 7. Homola (Jošt), 9. Hrdina (Vaktor), 15. Ševčík (Hrdina), 19. Kuchta (Ševčík) 21. Jošt (Homola), 30. Vaktor (Ševčík), 40. Homola (Žežulka) – 6. Lošťák (Pazdera), 15. M. Janečka (Brázdil), 18. M. Janečka (Kmínek), 32. Tilkeridis (M. Janečka)
SK Slavia Praha: Jan Žežulka , Adam Vondráček - Martin Brychta , Matúš Ševčík , Radim Záruba , Filip Havrda , Jan Homola , Filip Tilinger , Zdeněk Sita , Filip Vaktor , Antonín Hrdina , Tomáš Kuchta , David Jošt , Zdeněk Sláma. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
SKUP Olomouc: Radek Janečka - Martin Lapčík, Vojtěch Pazdera, Petr Brázdil, Patrik Kmínek, Adam Šipka, David Lošťák, Nikolas Tilkeridis, Martin Janečka. Hlavní trenér: Martin Janečka
Rozhodčí: Kaštánek, Laštovička, Dragoun
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700