Vloženo dne: 18.10.2022

Slavia se v rámci 5. kola 1. Futsal ligy představila na půdě vicemistra, Interobalu Plzeň, kterému podlehla 6:3. Skóre utkání otevřel kapitán Jan Homola hned v první minutě utkání, bohužel do vlastní sítě. To poněkud zmrazilo sešívané snažení, a úvod tak patřil domácím. Největší šanci měl ale v tomto úseku hry Ševčík, jehož střelu, která by znamenala vyrovnání, zastavila tyč. Slavia dokázala vyrovnat hru, z čehož rezultovala i další obrovská šance Slavie v podobě Homolovi parády, kterou ale nedokázal usměrnit za brankovou čáru ani dobíhající Jošt, a tak míč skončil těsně vedle tyče Vahalovy branky. Gólem neskončila ani akce Sity s Joštem a tak přišel trest v podobě branky Křivánka, který se bohužel pro Slavii parádně trefil těsně před koncem poločasu po rozehrávce autu.

Do druhého poločasu vstoupila Slavia aktivně, a pokoušela se o korekci skóre. To se podařilo ve 27. minutě. Hrdina s Vaktorem vybojovali míč pro Ševčíka, ten oklamal Vahalu, a předložil balon Kuchtovi, který zblízka do prázdné zakončil. Mladý slávistický hráč vzorově při této akci zavřel prostor na zadní tyči.  Vzápětí se Kuchta trefil podruhé, avšak napodobil svého trenéra ve slávistické U-19 Jana Homolu, a rozvlnil síť vlastní branky. Druhý vlastní gól. Ve 27. minutě tak Slavia měla na svém kontě již tři vstřelené branky, avšak skóre bylo 3:1 pro domácí Plzeň. O dvě minuty později navýšil po ztrátě Jošta Seidler na 4:1, a trenér Sláma prostřídal sestavu. Mladíci Havrda, Kuča a Tillinger hru oživili, a právě Havrda byl u snížení na 2:4. Poté co nastřelil tyč, dokázal míč dopravit do branky Ševčík.

Slavia začala hrát více na riziko, a pokoušela se dostat na kontakt jediného gólu. Především čtveřice se slovenskými reprezentanty Vaktorem a Ševčíkem se dostávala do slibných příležitostí. Riskantní hra však domácím umožňovala brejkové situace a jednu z nich Plzeň využila ve 36. minutě. Autorem branky byl Kunstner. Na 6:2 zvýšil po pěkné kombinační akci Křivánek, a bylo jasné, že Slavia z Plzně tentokrát body neodveze. Na 6:3 korigoval Havrda, který byl odměněn za svoji aktivní hru.

Komentáře k utkání:

Adam Vondráček (brankář Slavie): "Je to škoda, myslím si, že jsme hráli docela dobře, ale inkasovali jsme laciné branky po různých odrazech do naší branky. Mohli jsme pomýšlet i na lepší výsledek, ale nepřálo nám. Po přestávce jsme šli už do rizika, ze kterého pramenily některé chyby. Pro mne osobně to bylo po dlouhé pauze hodně náročné, ale po prvním zákroku ze mne nervozita spadla. Jsem moc rád, že jsem zpátky."

Michal Seidler (Interobal Plzeň): „Utkání jsme zvládli, ale udělali jsme si ho sami těžší, než jsme chtěli. Naštěstí jsme na snížení Slavie rychle reagovali a nakonec o tři góly v klidu vyhráli. Musíme teď ale kvalitně zregenerovat, abychom v pátek byli znovu připraveni zahrát na 100%.“


SK Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 6:3 (2:0)
Branky:
 1. vlastní Homola, 19. Křivánek (Seidler), 21. vlastní Kuchta, 30. Seidler (Rešetár), Kunstner (Seidler), 39. Křivánek (Holý) - 28. Kuchta (Ševčík), 34. Ševčík (Havrda), 40. Havrda (Ševčík)
Interobal Plzeň: Vahala (Němec) - Rick, Rešetár, Buchta, Kozár, Holý, Křívánek, Štrajt, Knobloch, Seidler, Maur, Kunstner
SK Slavia Praha: Vondráček (Žežulka) - Brychta, Jošt, Sita, Havrda, Tilinger, Ševčík, Kuča, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba.
Rozhodčí: Kaštánek, Chládek, Pelikán.



 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700