Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 29.10.2022

Slávisté v pátek v Edenu přejeli nováčka z Vysokého Mýta, kterému nasázeli v každém poločase po pěkných kombinacích sedm branek. Čtyři góly dal Filip Havrda, tři Jan Homola, dvě Antonín Hrdina, jednou se mezi střelce zapsali Radim Záruba, Matúš Ševčík, Zdeněk Sita, Tomáš Kuchta a premiérově také Filip Tilinger. Jedinou branku hostů zaznamenal Viktor Demjančuk.

Červenobílí svého soupeře přehrávali od samotného začátku utkání a po rychlých narážečkách a standardních situacích překonávali hostujícího gólmana Libora Gerčáka. Už v osmé minutě byl stav na ukazateli skóre 4:0, když dvě Havrdovy branky doplnili svými trefami Homola a Hrdina. Už v sedmnácté minutě zápasu završil kapitán Homola svůj hattrick a sešívaní vedli o šest gólů. Sedmou branku přidal v 19. minutě Sita, byl to jeho první gól po uzdravení po delším zranění z úvodu sezony. V poslední minutě před přestávkou pak Adam Vondráček přišel o čisté konto, když ho zblízka překonal Demjančuk. Ukrajinský futsalista se nedávno v Edenu představil jako kapitán výběru Ukrajiny na Slavia Cupu.

Svěřenci Zdeňka Slámy nepolevili a svého nekompletního soupeře dále dostávali pod tlak i po přestávce. Náhradní gólman Jan Špinar znovu inkasoval po krásných akcích. Havrda nejenom završil hattrick, ale přidal i čtvrtý gól, svoji třetí ligovou branku zapsal také Kuchta. Další významnou událostí do statistik byla první ligová trefa pro kapitána juniorky Tilingera, který si kličkami navedl míč před brankoviště a poslal míč do sítě. Doplnil tak svoji premiérovou asistenci z 26. minuty. Slávisté v pohodovém rytmu dotáhli zápas k vysokému vítězství. Kromě tří bodů také upravili své gólové skóre v tabulce do kladného stavu.

Komentáře po utkání:

Filip Havrda (Slavia): "Chtěli jsme na nekompletního soupeře nastoupit aktivně a nastřílet jim rychle góly, to se nám povedlo, v poločase jsme vedli 7:1. Jsem rád, že jsem dal čtyři branky, ale bylo to díky parádním přihrávkám od kluků, kteří mi to perfektně připravili. Měli jsme za sebou nepovedené zápasy v Plzni a Chrudimi, chtěli jsme si spravit chuť a nahnat si skóre. To se nám také povedlo.“

Petr Svoboda (Nejzbach):
"K dnešnímu utkání na Slavii jsme zajížděli ve velmi improvizované sestavě z důvodu zranění nebo velkých fotbalů. Hráčům nezbývá nic jiného než poděkovat za obětavý výkon a na dnešní zápas zapomenout. Pro nás začne důležitá část sezónu od domácího zápasu s Helasem a na to se chceme soustředit. Slavii k dnešnímu vítězství gratulujeme."

SK Slavia Praha – Nejzbach Vysoké Mýto 14:1 (7:1)

Branky:
2. Homola (Záruba), 5. Havrda (Sita), 6. Havrda (Homola), 8. Hrdina (Ševčík), 11. Homola (Záruba), 17. Homola (Ševčík), 19. Sita (Záruba), 23. Ševčík (Vaktor), 23. Havrda (Homola), 26. Hrdina (Tilinger), 29. Havrda (Záruba), 30. Záruba, 38. Tilinger (Záruba), 40. Kuchta (Brychta) – 20. Demjančuk (Formáček)

SK Slavia Praha:
Adam Vondráček (Jan Žežulka) – Martin Brychta, Zdeněk Sita, Filip Havrda, Filip Tilinger, Matúš Ševčík, Lukáš Kuča, Zdeněk Sláma, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Radim Záruba. Trenér: Zdeněk Sláma
Nejzbach Vysoké Mýto: Libor Gerčák (Jan Špinar) – Petr Jeníček, David Ráliš, Marek Vojtíšek, Jan Palatka, Viktor Demjančuk, David Formáček. Trenér: Petr Jeníček

Rozhodčí: Michal Čurda, Michal Milner, Zdeněk Nagy
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700