Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 31.3.2023

Slavia je krok od postupu do semifinále! Sešívaní zvládli futsalové drama na palubovce Olympiku Mělník, o vítězství rozhodli v prodloužení. Po základní hrací době zápas skončil 3:3, když slávisté zvládli stáhnout dvoubrankový náskok soupeře. Dvě branky vítězů vstřelil Jan Homola, jednu Filip Havrda a Filip Vaktor, rozhodující branku pak po krásné kombinaci Matúš Ševčík.

Slavia se ve druhém čtvrtfinále musela obejít bez zraněného Hrdiny, kterého v druhé čtyřce nahradil Havrda, v první formaci pak naskočil Brychta. Červenobílí si vytvářeli šance, ale jako pokaždé v Mělníce se kromě soupeře museli vyrovnávat i z nezvyklým povrchem haly. V šesté minutě domácí kapitán využil zbrzděné rozehrávky slávistů a přesnou ránou k tyči otevřel skóre.

Slávisté ale v jednom z prvních klíčových okamžiků zápasu dokázali okamžitě zareagovat. Po Brychtově přesné nahrávce uklidil ukázkově míč do sítě Homola a bylo srovnáno. Další branka už v prvním poločase nepadla, blízko k ní byl Kuchta, ale trefil jenom tyčku. Řada šancí končila zákroky domácího gólmana Bukhvaka.

Po přestávce se ujal Olympik během dvou minut dvoubrankového vedení. Machytka a Lehner dohráli akce před Žežulkou a přišla další zlomová fáze utkání. Červenobílí znovu takřka vzápětí snížili, když Vaktor poslal parádní ránou míč přesně k tyči ze střední vzdálenosti.

Další šance se ale hostům nedařilo proměnit, tak sáhl trenér Sláma k power-play, kterou slávisté dotáhli do vyrovnání, na konci povedené kombinace byl kapitán Homola. Sešívaní pak i za nerozhodného stavu v power-play pokračovali, ale na vítěznou branku si ještě museli počkat.

Zápas šel do prodloužení, v závěru jeho první části se prosadil po rychlém protiútoku Havrda. Jenže červenobílí byli pod tlakem pěti nedovolených zákroků a v závěru první nastavené pětiminutovky faulovali a Vokoun předvedl, že z penalty z 10 metrů umí dávat branky. Bylo znovu vyrovnáno.

Po poslední změně stran už padla jenom jedna branka po perfektní kombinační akci. Havrda si vyměnil míč s Ševčíkem, kterému v závěru předložil míč před odkrytou branku a slávisté znovu vedli. Zkušeně pak ustáli také power-play soupeře a odvezli si z Mělníka velice důležitou druhou výhru.

V sobotu od 16 hodin, tak budou mít červenobílí možnost před domácími fanoušky potvrdit postup do semifinále. Futsalové utkání se hraje před fotbalovým zápasem Slavie!

Komentáře po utkání:

Matúš Ševčík (Slavia):
„Proti Mělníku jsem letos neměl ze všech zápasů ještě ani bod, nakonec mi to spadlo v pravý moment. Jsem rád, že jsme to zvládli a dokázali ubránit jejich power-play, kterou mají velice nepříjemnou. Máme mečbol, tak věřím, že to v sobotu zvládneme a už sem nebudeme muset jet. Když jsme prohrávali o dvě branky, tak jsme dokázali hned snížit, to bylo pro vývoj zápasu velice důležité a udrželi jsme se v kontaktu. To nejdůležitější je to, že jsme to celé zvládli a vezeme druhý bod.“

Jakub Němec (trenér Olympiku): „Co k tomu říct, místo aby byl stav zápasů 1:1, tak v sobotu bude mít Slavia mečbol. Zápas asi rozhodl snižující gól Slavie na 3:2. Ten byl naprosto zbytečný a Slavii dostal na koně. Zápas jsme měli rozhodnout už mnohem dříve, ale stejně jako v úvodním zápase jsme doplatili na to, že nejsme schopni proměnit ani vyložené šance. Slavii dnes opět zachránil skvělý výkon Žezulky. Každopádně dnešní zapas měl velký náboj a kvalitu od obou týmů.

Olympik Mělník – SK Slavia Praha 4:5 po prodloužení (3:3, 1:2) Stav série: 0:2
Branky:
6. Vokoun, 25. Machytka (Sváta), 26. Lehner (Šiler), 45. Vokoun (10 m kop) – 6. Homola (Brychta), 26. Vaktor (Ševčík), 37. Homola, 45. Havrda, 46. Ševčík (Havrda)
Olympik Mělník: Bukhvak (Korbelář) – Nečas, M. Sváta, Šiler, Vokoun (K) – Ježek, Lehner, Machytka, Novotný – Hruška, J. Sváta. Trenér: Němec Jakub
Slavia Praha: Žežulka (Vondráček) – Brychta, Homola (K), Křemen, Záruba – Havrda, Kuchta, Ševčík, Vaktor, Habart, Kuča, Sláma. Trenér: Sláma Zdeněk
Rozhodčí: Michal Čurda, David Lafek, Zdeněk Nagy.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700