Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 2.5.2023

Ve třetím semifinále slávisté drželi vyrovnaný výsledek až do samotného závěru utkání. Po prvním poločase vedli díky nádherné brance kapitána Jana Homoly, díky výbornému týmovému výkonu a skvělým zákrokům brankáře Adama Vondráčka pak téměř dotáhli zápas k prodloužení. K tomu ale nedošlo, protože se v samotném závěru prosadili oba bratři Drozdové. Do finále postoupila Chrudim, slávisté se za svoje výkony ve všech třech zápasech proti úřadujícím mistrům rozhodně nemusí stydět.

Slávistické absence před třetím semifinále rozšířil ještě vykartovaný Antonín Hrdina, k dispozici neměl Zdeněk Sláma ani mladé hráče Kuču a Tlingera, přesto se tým opět dokázal semknout a favorita na jeho palubovce tentokrát zle potrápil. Sešívaní nejenom že tentokrát neinkasovali v ůvodu, ale sami dokázali jít v páté minutě do vedení. Parádní akci připravili nejzkušenější hráči - Martin Brychta nahrál Slámovi, který hbitě zavezl míč před brankoviště, odkud ho precizně prostrčil na Homolu, který si vzorově přebíhal přes branku a elegatním zakončením patou poslal míč za záda překvapeného Dudua. Chrudim do přestávky nevyrovnala, kromě týmové práce celé obrany za tím stály předevšim bravurní zákroky brankáře Vondráčka, který dobře vybíhal a snižoval ostříleným zakončovatelům střelecký úhel.

Zdravotní trable, které trápily sešívaný tým celou sezonu, neustaly ani v posledním zápase. Zatímco Vaktor se po ošetření šrámu na hlavě vrátil do hry, jeho kolega ze slovenské reprezentace Matůš Ševčík, který si natáhl sval, už ne. Slávisté přesto i s menším počtem hráčů dál usilovali o velké překvapení. Pett sice vyrovnal v 25.minutě, ale Chrudim se do vedení dostala až v závěru, kdy natřikrát dostali do sítě míč bratři Drozdové. Červenobílí ale ještě předvedli svoji power-play, Brychta se dostal do dobré střelecké pozice, ale štěstí se už přiklonilo k soupeřům, kteří ještě zpečetili výhru střelou do prázdné branky. Chrudim postoupila na tři zápasy, naprosto zaslouženě, její kádr je v této sezoně opravdu nabitý. Slávisté ale dohráli sezonu se vztyčenou hlavou.

Protože ze druhého semifinále postoupil Interobal Plzeň, futsalisté Slavie tak berou za letošní sezonu bronzové medaile!

Komentáře po utkání:

Jan Homola (kapitán Slavie):
„Myslím, že jsme to dnes mohli dotáhnout alespoň na remízu po základní hrací době a pak ještě něco vymyslet. Ale v druhém poločase jsme už točili jen šest lidí a sil nebylo tolik. Byl to od nás vynikající výkon, když zhodnotím celou sérii, tak jsme podávali skvělé výkony, kterým ale chyběly góly. Bez gólů se postoupit a vyhrát nedá. To je mi malinko líto, jedna věc je, že Dudu je skvělý brankář, ale druhá je to, že naše zakončení nebylo kvalitní. Je to škoda, výsledky mohly vypadat jinak, ale v play off je to jedno, jak zápas skončí. Na kluky jsem hrdý, letos nám sezona vyšla, semkli jsme se a dotáhli to s velice mladým týmem až do semifinále. Chrudim je podle mne nejlepší za posledních pět let, nemáme se za co stydět.“

Martin Doša (FK Chrudim): „Vždycky se říká, že třetí krok bývá nejtěžší, a tak to dnes opravdu bylo. Byl to festival neproměněných šancí, natrápili jsme se, ale jsme rádi, že nám to tam nakonec spadlo, jsme ve finále a nemusíme už podruhé do Prahy.”

FK Chrudim - SK Slavia Praha 3:1 (0:1)
Branky:
5. Pett (Kubát), 38. D. Drozd (P. Drozd), 39. P. Drozd (Pett) – 5. Homola (Sláma)
FK Chrudim: Dudu (Špánik) – Sávio Valadares, Everton, Pett, Kubát, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Balog, Radovanovič, Slováček (C). Trenér: Felipe Conde
SK Slavia Praha: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Havrda, Ševčík, Sláma, Kuchta, Homola, Vaktor, Záruba Trenér: Zdeněk Sláma
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700