Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.9.2023

Slávisté v pátek večer v Edenu dlouho drželi s mistrovskou Plzní krok, hrál se vyrovnaný futsal v intenzitě srovnatelné s play-off. Na rozdíl od hostů, ale sešívaní ani jednu ze svých šancí neproměnili a tři body putují na západ Čech. Obě plzeňské branky vstřelil Brazilec Kaká. Brankář Adam Vondráček zlikvidoval v druhém poločase hned tři penalty z 10m a Slavii podržel celou řadou dalších výborných zákroků. Nepříjemnou zprávou je zranění plzeňského gólmana Lukáše Němce, kterému za celý klub přejeme co nejrychlejší uzdravení.

Od úvodního hvizdu se hrál v Edenu zápas s velkým nasazením, bojovalo se nekompromisně o každý míč. Interobal aktivně napadal rozehrávku Slavie, svěřenci Zdeňka Slámy ale týmově a zodpovědně bránili. Pokud se mistrovský tým dostal do zakončení, nedokázal překonat v dobré formě chytajícího Vondráčka. Jediná branka v prvním poločase tak padla ve 13. minutě, kdy si hosté vykombinovali akci až do prázdné branky. Po Vnukově přihrávce poslal míč do sítě Kaká - 0:1.

Po přestávce pokračoval tvrdý boj o každý míč. Slávisté měli své šance - například Havrda, Homola a Kuchta, ale Němec se stejně jako Vondráček rozchytal ke svělému výkonu. Druhá branka hostů přišla při přesilovce po vyloučení Antonína Hrdiny, který při střetu s brankářem Němcem trefil soupeře neúmyslně a nešťastně do hlavy a dostal druhou žlutou a červenou kartu. Obsazení bylo při druhé trefě hostů stejné, Vnuk znovu připravil snadné zakončení pro Kaká.

Slávisté nasbírali pět faulů, čelili hned třem pokutovým kopům z 10m, Vondráček ale všechny tři zlikvidoval. Červenobílí v závěru hráli power-play, v brankářském dresu naskočil na palubovku Ondřej Míča, ale ani "náhradního" gólmana Ondřeje Vahalu se jim překonat nepodařilo. Neproměněné šance tak zůstaly jediným negativním aspektem výkonu, který proti v současnosti nejsilnějšímu týmu u nás předvedli.

Komentáře po utkání:

Adam Vondráček (brankář Slavie): "Dnes jsme ukázali velkou bojovnost a do defenzívy to bylo dobré. Jediné, co nás může mrzet, jsou neproměněné šance. Dokázali jsme si, že můžeme držet krok s nejlepším českým týmem. Myslím si, že na tento výkon můžeme navázat i v příštím kole v Chrudimi. A tři chycené penalty? Naštěstí to všechno bylo kopnuté tak, že se to dalo chytit. Je jenom škoda, že nám tam na druhé straně něco nespadlo. Bez gólů se nedá vyhrát."

Adam Knobloch (hráč Interobalu): "Škoda, že jsme nevyužili šance, které jsme měli, včetně několika brejku dva na jednoho nebo tři na dva. Naštěstí jsme to ale zvládli a do sezóny vstoupili tak, jak jsme chtěli.”

SK Slavia Praha - Interobal Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 
13. Kaká (Vnuk), 35. Kaká (Vnuk)
SK Slavia Praha:  Adam Vondráček (Jan Žežulka) – Martin Brychta, Denys Sandeckyi, Zdeněk Sita, Filip Havrda, Matúš Ševčík, Lukáš Kuča, Ondřej Míča, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Filip Vaktor, Antonín Hrdina, Jan Křemen. Trenér: Zdeněk Sláma
Interobal Plzeň: Lukáš Němec (Ondřej Vahala) – Gabriel Rick, Tomáš Buchta, Peter Kozár, Tomáš Vnuk, Kaká, Michal Holý, Francisco Mikuš, Vitinho, Adam Knobloch. Trenér: Marek Kopecký
ŽK: 13. Kuchta (SLA), 23. Hrdina (SLA) – 20. Kopecký (trenér) (PLZ), 27. Rick (PLZ). 2.ŽK=ČK: 34. Hrdina (SLA).
Rozhodčí:
 Nešněra, Čep, Vévodová

Důležité doplnění:
Disciplinární komise SFČR vydala 11. října 2023 poměrně zásadní rozhodnutí. Dosud stoprocentní SK Interobal Plzeň přišel o výhru na Slavii kvůli chybě v zápise o utkání. Výsledek utkání 3. kola 1. Futsal ligy je tak po rozhodnutí DK 5:0 pro Slavii. Interobal Plzeň neměl v zápise uveden povinný počet osmi českých hráčů.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700