Autor: Text a foto: Ondřej Zlámal    Vloženo dne: 1.10.2023

Slavia v Heřmanově Městci držela dlouho naději na dobrý výsledek. V průběhu druhého poločasu se jí podařilo vyrovnat na 3:3, svěřenci trenéra José Alecia pak ale strhli vítězství na svoji stranu. Své první dvě branky po návratu do Edenu vstřelil Ondřej Míča, třetí trefu přidal Jan Křemen. Za domácí obstarali po dvou brankách bratři Drozdové a André.

Na rozdíl od minulosti Slavia zachytila úvod zápasu, dobře se do hry dostal také brankář Jan Žežulka. Sešívaní šli navíc ve třetí minutě do vedení, když Sandeckyi našel na pravé straně Míču, který napálil míč nekompromisně do sítě – 0:1. O pět minut později srovnal přesnou střelou André a ve 12. minutě ale šla Chrudim do vedení po trefě Davida Drozda 2:1.

Domácí nasbírali pět faulů, přičemž ještě jeden zcela zřejmý při držení Kuchty za dres a ruku zůstal nepochopitelně nepotrestán. Po šestém nedovoleném zákroku na Havrdu v sedmnácté minutě přišla penalta z 10m, kterou Míča napodruhé proměnil. Jeho první pokus zachytil domácí gólman po překročení povolené vzdálenosti – 2:2.

Zkušený slávista měl možnost završit hattrick, ale jeho další střela z 10m minula cíl. V závěru poločasu André přidal svoji druhou trefu a o přestávce domácí vedli 3:2.

Po změně stran Slavia po akci Havrdy a Křemena srovnala ve 29. minutě na 3:3. Obrovskou šanci dostat sešívané do vedení měl kapitán Jan Homola, ale Křemenův pas z rohu nedokázal na zadní tyči nasměrovat do sítě. Chrudim takřka vzápětí zvýšila na 4:3.

V závěru pak Chrudimští přidali další dvě branky, slávisté na snížení už nedosáhli, nepodařilo se to ani během power-play, při které jako brankář v poli naskočil Míča. V řadě pasáží byla Slavia favoritovi vyrovnaným soupeřem, bohužel v závěru se projevila velká zkušenost domácího týmu, který si náskok pohlídal.

Komentáře po zápase:

Pavel Drozd (FK Chrudim): „Byl to vyrovnaný a hodně těžký zápas. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého, což Slavie dokázala už v utkání s Plzní. Mají kvalitní, mladé mužstvo, my se stále sžíváme s novým stylem. Slavia se dostala do vedení a poté jsme se těžko dostávali do zápasu. Dobře, že jsme rychle otočili a dotáhli zápas do vítězství."

Ondřej Míča (SK Slavia): "Do stavu 3:3 jsme hráli dobře, drželi jsme s nimi krok, třetí a čtvrtý gól nás možná zlomil, už jsme nedosáhli na kontaktní branku. Moje góly? První jsem napálil bodlem, i když to bylo bolavou nohou, druhý padl z penalty. Mrzí mne ale ta moje druhá penalta, kdy jsem měl mířit trochu výš a spadlo by to tam. Ale když jsme prohráli, tak je to vlastně jedno, kdo dal a nedal gól. Máme teď čas se připravit pořádně na domácí zápas s Chomutovem a zvládnout ho za tři body."

FK Chrudim – SK Slavia Praha 6:3 (3:2)
Branky:
8. André (Everton), 12. D. Drozd (Slováček), 19. André (P. Drozd), 30. P. Drozd (André), 31. P. Drozd (D. Drozd), 36. D. Drozd (10 m kop) – 3. Míča (Sandeckij), 17. Míča (10 m kop), 29. Křemen (Havrda).
FK Chrudim: Jackson (Michal Špánik) - Roman Mareš , Max , Radim Záruba , Pavel Drozd , Dominik Balog , Tomáš Koudelka , André , Matěj Slováček , Štěpán Krotil , David Drozd , Éverton. Trenér: José Alecio
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Adam Vondráček) - Martin Brychta, Filip Havrda, Antonín Hrdina, Lukáš Kuča, Jan Křemen, Mykola Kodackyj, Filip Vaktor, Ondřej Míča, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Denis Sandeckij, Zdeněk Sita. Trenér: Zdeněk Sláma
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700