Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Helas Brno   Vloženo dne: 7.11.2023

Slavia si z brněnské palubovky odvezla bod, když se po roce zopakoval naprosto stejný výsledek 3:3. Červenobílí vedli 1:0 a 2:1, ale nakonec museli usilovat o srovnání skóre v poslední minutě při power-play. To se povedlo Antonínu Hrdinovi, který přidal svůj druhý gól. Třetí branku obstaral kapitán Jan Homola. Diváci u přímého přenosu sledovali dramatický a vyrovnaný duel, remízu nakonec označili oba trenéři za spravedlivou.

Trenér Zdeněk Sláma se musel v Brně obejít bez pětigólového střelce Filipa Havrdy, kterého do zápasu nepustily studijní povinnosti. Do první čtyřky naskočil Zdeněk Sita. První branku vstřelili sešívaní po nacvičeném signálu z autového rozehrání, když perfektně načasovaný pas Filipa Vaktora poslal z první do sítě Hrdina. Helas o čtyři minuty později vyrovnal po akci Jana Havla a Martina Zdráhala - 1:1. I přes šance na obou stranách další góly před přestávkou nepadly, dobrými výkony se prezentovali oba brankáři - Andrej Mykytjuk i Adan Vondráček.

Červenobílí se ujali vedení 2:1 ve 27. minutě po nejkrásnější akci zápasu. Tomáš Kuchta vybojoval míč na bývalém slávistovi Martinu Směřičkovi, narazil si ho s Janem Křemenem, který mu poslal přesný pas na křídlo, odkud z první naservíroval míč před branku kapitánovi Janu Homolovi. Ten vstřelil třetí branku Helasu ve třetím zápase za sebou.

Domácí srovnali po sporné situaci, kdy nastřelený míč skončil na ruce Denyse Sandeckého. Tak jako v loňské sezoně, kdy Slavia inkasovala neregulérní branku do posunuté branky, i tentokrát utkání ovlivnila ve zlomovou chvíli chyba rozhodčích. David Cupák poslal míč z krátké penalty k tyči ve 32. minutě - 2:2. O dvě minuty později Mykytjuk vyhodil dlouhý balón na slávistickou branku a Vondráček si nešťaštně srazil míč za vlastní záda do branky - 3:2 pro Helas.

V dramatickém závěru Slavia hrála pět minut power-play s Ondřejem Míčou v brankářském dresu. Vypracovala si šance, ale Mykytjuk dlouho vzdoroval. Navíc měl dvakrát možnost střílet přes celé hřiště, naštěstí pro slávisty dvakrát výrazně opuštěnou branku minul. Dvacet čtyři vteřin před koncem si futsalisté z Edenu znovu pomohli standardkou - Hrdina si seběhl na Křemenovu rozehrávku a pod nohama obránce křížnou ránou po zemi srovnal na 3:3.

Komentáře po utkání:

Jan Homola (kapitán Slavie): "Bod nakonec bereme, i když jsme soupeře v závěru hodně zmáčkli a mohli jsme z power play dát i více branek. Helas dobře brání, těžko jsme se do nich dostávali, je to tu vždy těžké, remíza je nakonec zasloužená, my si odvážíme bod, bereme ho."

Lukáš Perina (hráč Helasu): „Přijela Slavia, která je na tom v tabulce bodově stejně jako my a podle toho vypadalo i utkání. Dostali jsme góly z našich taktických chyb, kdy jsme chtěli bránit standardní situace blízko u sebe, abychom je donutili hrát okolo, bohužel jsme ale dvakrát vypadli z koncentrace a soupeř nás z tohoto přísně potrestal. O konci utkání je škoda mluvit, ale myslím si, že remíza nakonec utkání sluší.”

Helas Brno - SK Slavia Praha 3:3 (1:1)
Branky:
14. Zdráhal (Havel),32. Cupák (pen.), 34. vlastní Vondráček - 12. Hrdina (Vaktor), 27. Homola (Kuchta), 40. Hrdina (Křemen)
Helas Brno:
 Andrej Mykytjuk , Václav Klímek - David Cupák , Oleksandr Danko , Jan Havel , Martin Směřička , Martin Zdráhal , Lukáš Perina , Milan Svoboda , Lukáš Benda , Jiří Mužík,
Hlavní trenér: Tomáš Galia
Slavia Praha: Jan Žežulka, Adam Vondráček - Martin Brychta, Filip Vaktor, Denis Sandeckij, Jan Homola, Zdeněk Sita, Ondřej Míča, Tomáš Kuchta, Antonín Hrdina, Jan Křemen, Zdeněk Sláma. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Jan Kliner, Zdeněk Petr
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700