Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 26.11.2023

Stejně jako v posledním kole v Liberci rozhodli slávisté o své výhře v Kadani třemi brankami po přestávce po bezbrankovém poločase. Důležitou první branku vstřelil po standardce Ondřej Míča, další dvě přidal Jan Křemen. Jan Žežulka vychytal čisté konto. Slávisté nasbírali dvacet dva bodů a jsou na druhém místě.

Slávisté v prvním poločase nasbírali šest faulů a Kadaň zahrávala v 15. minutě přímý kop z 10m. Nejlepší domácí střelec Caio napálil z 10 m značky tyčku a slávistického gólmana Žežulku nepřekonal, stejně jako před touto situací a po ní jeho spoluhráči. Sešívaní měli v první části několik situací, kdy získali míč při presinku a postupovali na domácí branku, nedokázali ale vymyslet důrazné zakončení – šanci měl Tomáš Kuchta, několikrát střílel také Antonín Hrdina.

Po změně stran naskočil do hry slovenský reprezentant Matúš Ševčík, slávisté zařadili vyšší rychlost a začali soupeře hrajícího na menší počet hráčů přehrávat. Skóre otevřel přesnou ranou po standardní situaci Míča právě po Ševčíkově přihrávce ve 25. minutě. O pět minut později Míča zapsal i asistenci na druhý gól, který zařídil Jan Křemen. Hráč, který se dle svých slov potýká s výkyvy formy, pak přidal ve 34. minutě i třetí branku po dlouhém výhozu od Žežulky. Trefil se hlavou.

Slávisté ustáli dlouhou power-play domácích, při které Inter spálil několik šancí a trefil břevno, a zabrali znovu za tři body. V závěru poprvé naskočil do hry také Mykola Kodackyi a několika dobrými obrannými zákroky týmu pomohl dokončit dobře rozdělanou práci.

Komentáře po zápase:

Ondřej Míča (Slavia): "Kadaň je silný soupeř, to jsme ale věděli. V prvním poločase jsme se prali trochu sami se sebou, odskakovalo nám to, po přestávce jsme zlepšili pohyb, dali jsme konečně gól. To nám určitě pomohlo, od druhé branky jsme už zápas kontrolovali. Moje zakončení? Jsem rád, že mi kluci poprvé ze standardky nahráli a byl z toho gól. Nejdůležitější je to, že jsme vyhráli, jsou to tři body z venku. Věřím, že zvládneme i ty poslední dva zápasy venku do konce roku, přivezeme si šest bodů a uděláme si krásné Vánoce."

International FC Kadaň – SK Slavia Praha 0:3 (0:0)
Branky: Branky: 25. Míča (Ševčík), 30. Křemen (Míča), 34. Křemen (Žežulka)
Inter Kadaň: Klečka – Novák, Kiliján, Holman, Caio, Vithino, Pardubský, Japa, Zahradník, Chmelan, Maur, Salák. Trenér: David Filinger
SK Slavia Praha: Žežulka– Brychta Sandetskyi, Havrda, Ševčík, Míča, Tsopa, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Kodatskyi, Křemen, Vondráček. Trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Řeháček – Mollinger, Šmíd
ŽK: 7. Vithino – 15. Hrdina
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700