Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 1.12.2023

Slávisté s velkým přehledem zvládli třetí venkovní zápas v řadě. Poslední tým tabulky SKUP Olomouc na jeho palubovce přehráli futsalovými kombinacemi, proměňováním šancí a nepřistoupením na domácí styl hry. Už ve třinácté minutě sešívaní vedli 5:0 a o výsledku zápasu bylo rozhodnuto. Antonín Hrdina, Matúš Ševčík a Tomáš Kuchta vstřelili dvě branky, Filip Havrda, Jan Křemen, Jan Homola a Ondřej Míča po jedné, poslední gól po Havrdově akci byl označen jako vlastní.

Matůš Ševčík před zápasem avizoval, že cesta k úspěchu povede přes chladnou hlavu a futsalovou kvalitu – jeho spoluhráči tento plán přijali za svůj. Právě slovenský reprezentant otevřel přesnou ránou po zemi k levé tyči skóre v sedmé minutě. V té samé minutě nahrál Hrdinovi a bylo to 2:0 pro Slavii.

Další Havrdovu střelu si dorazili domácí do sítě sami 3:0. O tři minuty později Homola nahrál Křemenovi a také on poslal míč za záda nejistého Javorského – 4:0. Pátou branku napálil do sítě Míča přesně podle scénáře z Kadaně, kde spoluhráčům oznámil, že stačí mu při standardce přesně nahrát – 5:0. A to ještě do té doby trefili Křemen a Hrdina tyčku.

Sešívaní si v závěru poločasu vybrali slabší chvilku. Domácí ukázali dvě povedené kombinace a snížili na 2:5. Scénář z loňského roku, kdy utkání dospělo ke stavu 6:6, se ale neopakoval.
 
Slávisté po přestávce nastříleli další branky, Ševčík a Kuchta proměnili přímé kopy z 10 metrů a v závěru se do hry dostali všichni hráči, kteří do Olomouce cestovali. Mykola Kodatskyi si připsal svoji první asistenci, poprvé byl v akci na palubovce také Andreyi Tsopa. Střelecký účet se zastavil na čísle jedenáct, ale mohl být ještě vyšší.

Univerzitní klub z Olomouce se v loňské sezoně prezentoval často sympatickým futsalovým pojetím, v domácí hale ale na kombinační hru rezignoval - nahazoval dlouhé balony do skrumáže hráčů v brankovišti, vyhledával střety, předváděl teatrální pády a nevybíravě diskutoval s rozhodčími po každém verdiktu proti svému týmu. Slávisté se se všemi okolnostmi vypořádali, zapsali povinné tři body a uhájili druhé místo tabulky.

Slavia by tímto ráda poděkovala zdravotnici utkání, která ošetřila zraněného gólmana Adama Vondráčka, kterého v závěru musel na část zápasu nahradit Jan Žežulka.

Komentář po utkání:

Antonín Hrdina (Slavia): „Věděli jsme, že nás tady čeká soubojový zápas, myslím si, že jsme k tomu dobře přistoupili, rychle nastříleli branky a zvládli jsme to, až na pár taktických chyb v závěru prvního poločasu. Jedenáct tři je dobrý výsledek, odjíždíme odsud spokojení. Věřím, že sérii výjezdů uzavřeme příští týden v Ústí. Už se všichni těšíme na domácí zápasy."

SKUP Olomouc – SK Slavia Praha 3:11 (2:5)
Branky:
19. Tilkeridis (Kmínek), 20. Šipka (Janečka). 34. Lapčík (Brázdil) – 7. Ševčík (Hrdina), 7. Hrdina (Ševčík), 9. vlastní Kmínek, 10. Křemen (Homola), 13. Míča (Homola), 26. Homola (Křemen), 27. Havrda (Míča), 31. Ševčík (10m kop), 31. Hrdina, 36. Kuchta, 37. Kuchta (Kodatskyi)
SKUP Olomouc: Javorski – Lapčík, Kočiš, Němeček, Brázdil, Janečka, Šipka, Langer, Zrník, Kmínek, Tikeridis
SK Slavia Praha: Vondráček (Žežulka) – Brychta, Sandetskyi, Havrda, Ševčík, Míča, Tsopa, Kuchta, Homola, Vaktor, Hrdina, Kodatskyi, Křemen
Rozhodčí: Gasnárek, Petr, Štipčák
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700