Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.12.2023

Slavia si na závěr futsalového roku náladu nepokazila. Po výhrách v Liberci, Kadani a Olomouci si připsala tři body i v Ústí nad Labem. Brankář Jan Žežulka sice inkasoval od svého bratra Ondřeje jeden gól, jeho spoluhráči jich ale vsítili devět, takže ho to mrzet nemuselo. Ondřej Míča se blýskl hattrickem, dvakrát se trefili Jan Křemen a Filip Havrda, jednou Antonín Hrdina a Matúš Ševčík.

S průběhem prvního poločasu nebyl trenér Sláma příliš spokojený, slávisté se dopouštěli nedůsledností v obraně a pouštěli soupeře do šancí. Přesto první dvě branky dali jeho svěřenci – v sedmé minutě dotáhl kontr Jan Křemen a o deset minut později zakončil Havrda kombinaci Křemena a Jana Homoly. Slavia vedla o přestávce 2:0.

Rapidu se podařilo po změně stran snížit, když se ve 22. minutě před brankou nejlépe zorientoval Ondřej Žežulka, který překonal svého bratra – 1:2. Slávisté odpověděli rázně, během čtyř minut Ševčík, Míča a Hrdina navýšili náskok hostů na 5:2. Ve 28. minutě Rapid znovu snížil po brance Martina Gajdoše – 2:5. Také tentokrát přišla odpověď v podobě řady branek, během tří a půl minuty od třicáté první minuty uzavřel Míča hattrick a podruhé se trefili také Křemen a Havrda, a tím stanovili také konečný výsledek 9:2 pro Slavii.

Slavia končí rok 2023 s 28 body a skóre 65:21. První zápas v novém roce ji čeká 7. ledna v Edenu, kde přivítají Žabinské Vlky Brno.

Komentáře po zápase:

Martin Dlouhý (trenér FC Rapid Ústí nad Labem): "Mrzí mě, že po herně povedeném prvním poločase se nám nepodařilo proměňovat brankové příležitosti. Slavia odskočila na dva góly, na které jsme reagovali až ve druhém dějství. Bohužel po snížení na 1:2 jsme začali více riskovat, soupeř nás potrestal v rozmezí čtyř minut třemi góly. Na to jsme již nedokázali odpovědět. Po vánoční přestávce se musíme připravit na naše důležitá utkání."

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): "První poločas byl na šance vyrovnaný, na můj vkus jsme dělali až moc chyb v obraně, dopředu to bylo lepší. Dali jsme dva góly, ale kdyby je dal Rapid a bylo to 2:0 pro ně, nikdo se nemohl moc divit. V druhém poločase jsme se na druhou stranu strašně zvedli, sice jsme inkasovali, ale výkonem jsme si už vítězství zasloužili."

FC Rapid Ústí nad Labem – SK Slavia Praha 2:9 (0:2)
Branky:
 22. Ondřej Žežulka (Jiří Zápotocký), 27. Martin Gajdoš (Jan Šebek) - 7. Jan Křemen, 16. Filip Havrda (Jan Homola), 23. Matúš Ševčík (Antonín Hrdina), 25. Ondřej Míča (Filip Havrda), 27. Antonín Hrdina (Filip Vaktor), 29. Jan Křemen (Jan Žežulka), 31. Ondřej Míča (Filip Havrda), 33. Ondřej Míča (Jan Křemen). 33. Filip Havrda (Jan Křemen)
Rapid Ústí nad Labem: Jan Grümann, Martin Džudža - Tomáš Vobořil, Alex Vávra, Jan Šebek, Matěj Vondrka , Martin Gajdoš ,Jaroslav Zápotocký, Václav Koc, Jaroslav Novák, Ondřej Žežulka, Jaroslav Benda, Matěj Čapek, Jiří Zápotocký. Hlavní trenér: Martin Dlouhý
Slavia Praha: Jan Žežulka (Adam Vondráček) - Martin Brychta, Filip Havrda, Antonín Hrdina, Lukáš Kuča, Jan Křemen, Mykola Kodackyi, Filip Vaktor, Ondřej Míča, Tomáš Kuchta, Jan Homola, Denis Sandeckyi, Matúš Ševčík. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700