Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 17.2.2024

Slávisté v pátek nenavázali na výhru nad Helasem, naopak se vrátili k nedůraznému výkonu z Chomutova a prohráli v Mělníce 3:5. Naděje dlouho držel svými zákroky Jan Žežulka, ale domácí dotáhli své akce až do střel z bezprostřední blízkosti, proti kterým neměl slávistický gólman šanci zasáhnout. Na body nestačil ani hattrick Davida Jošta, který se střelecky prosadil poprvé od svého návratu.

Hned v první minutě měl velkou příležitost kapitán slávistů Jan Homola, odkrytou branku ale minul. Také další šance patřila hostům, Filip Vaktor nastřelil prudkou ránou tyčku. V několika slibných pozicích nedokázal důrazně zakončit Tomáš Kuchta. Absence zraněného Antonína Hrdiny byla právě v těchto situacích znát.

Mělník dokázal své šance dotahovat do snadného zakončení. Ve třinácté minutě Dominik Šup po Chalupově nahrávce překonal Žežulku poprvé, slávisté ale dokázali odpovědět z podobné pozice Joštem o dvě minuty později. Do přestávky ale domácí náskok obnovili, když míč získali po tvrdém zákroku na Lukáše Kuču - ve 22. minutě přidal k asistenci gól Lukáš Chalupa - 2:1 pro Mělník.

Bezprostředně po změně stran Jošt vyrovnal po Homolově nahrávce na 2:2. Srovnáno bylo ale jen minutu, Chalupa znovu vrátil výhodu na stranu domácích 3:2. Slávisté dokázali vyrovnat potřetí - Homola znovu našel před brankou Jošta a bylo to 3:3. Domácí ale šli za vítězsvím důrazněji, jejich šance likvidoval Žežulka. Ve 37. minutě neměl proti Šupově dorážce zblízka žádnou šanci 4:3. Skóre zpečetil svojí 29. brankou v sezoně Jiří Vokoun střelou přes celé hřiště. Na výsledku 5:3 už nezměnila nic ani střela do břevna, kterou poslal při závěrečné power play do konstrukce branky hrající trenér Zdeněk Sláma.

Premiéru s přímým nasazením do utkání zažil kapitán slávistické mistrovské juniorky Filip Klaban, jeho spoluhráč Lukáš Kuča odehrál zápas v základní sestavě. Mělník vyhrál po sedmi zápasech a oživil své naděje na play off. Slavia dohraje zbytek sezony ve své domácí hale, kde ji čekají duely proti Liberci, Kadani a Olomouci.

Komentáře po zápase:

Lukáš Chalupa (Olympik Mělník): "Po dlouhé době jsme zlomili nepříznivou sérii a vyhráli jsme nad velmi kvalitním soupeřem. Konečně se k nám obrátilo trochu štěstí a věřím, že nás do posledních zápasů sezony nakopne."

David Jošt (Slavia): "Dal jsem sice tři góly, ale z těch opravdou žádnou radost nemám. Hráli jsme ospale, Mělník nám nabízel výhru a my jsme si pro ni mohli sáhnout, měli jsme to zlomit. Nakonec si ale vypracovali tolik šancí, že 3:5 je pro nás ještě dobrý výsledek. Hráli jsme laxně a nesoustředěně v obraně, hrozně se nadřeme na góly a když už je dáme, tak hned inkasujeme. To ještě Honza Žežulka nejméně pět gólů chytil. Do play off musíme jít v úplně jiném nastavení." 

SK Olympik Mělník - SK Slavia Praha 5:3 (2:1)
Branky: 13. Šup (Chalupa), 17. Chalupa (Šup), 22. Chalupa (Šup), 37. Šup (Ježek), 38. Vokoun - 15. Jošt (Křemen), 21. Jošt (Homola), 25. Jošt (Homola)
SK Olympik Mělník: Vitalij Buchvak, Martin Bouška - Tomáš Abrham, Matěj Sváta, Filip Křížek, Patrik Machytka, Jaromír Ježek, Jakub Sváta, Jiří Vokoun, Lukáš Chalupa, Dominik Šup, Lukáš Lehner. Hlavní trenér: Jakub Němec
SK Slavia Praha: Jan Žežulka (Mário Vozár) - Martin Brychta, Filip Havrda, Lukáš Kuča, Jan Homola, Jan Křemen, Filip Vaktor, Ondřej Míča, Tomáš Kuchta, Filip Klaban, David Jošt, Zdeněk Sláma. Hlavní trenér: Zdeněk Sláma
Rozhodčí: Vlašič, Mollinger
ŽK: Sváta, Chalupa, Šup - Havrda, Míča



 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700