Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 22.12.2017

Je to tady zase! V době mezi svátky budou moci futsaloví fanoušci navštívit ten nejprestižnější zápas mezi pražskými rivaly. V pátek 29. prosince od 19 hodin se v Edenu odehraje před kamerami ČT Sport derby Slavia – Sparta! „Je to prestižní zápas, na který se musíme co nejlépe připravit. Motivaci budeme mít obrovskou, to samé platí i o soupeři. Věřím, že dorazí plná hala a bude to zajímavá podívaná,“ říká před soubojem o vládce Prahy trenér Nenad Veljkovič.

„Máme soupeři co vracet,“ vzpomíná na poslední duel v hale na Podvinném Mlýně, který v září červenobílí prohráli 3:5 Martin Směřička. „Hráli jsme s příliš velkým respektem, musíme to do toho jít s maximálním úsilím a bojovat jako tým, věřím, že tentokrát to bude lepší,“ dodává slovenský reprezentant.

Sparta je v současnosti na druhém místě tabulky, body ztratila jen při vysoké domácí porážce s mistrovskou Chrudimí 2:7 a při domácí remíze 4:4 s Plzní. V posledním zápase, kterým bylo pohárové finále podlehli Letenští Chrudimi 1:2. V nedávné době došlo také ke změnám v kádru – svůj odchod do Brazílie oznámil Wilde, naopak na měsíční hostování do Sparty přišel David Cupák.

Červenobílí jsou v současnosti na šestém místě s 18 body. Stejný počet mají také sedmé Teplice a osmý Helas Brno. Svěřenci trenéra Nenada Veljkoviče budou chtít v derby zlomit nepříznivou bilanci se soupeři z horních pater tabulky a navázat na poslední domácí derby, které v říjnu 2016 vyhráli 3:2. Dvě branky tehdy vstřelil Jiří Novotný, jednu přidal Michal Salák.

"Sparta je před derby obrovským favoritem, i když se říká, že derby favorita nikdy nemá. Daří se jim, nám v současnosti úplně ne, ale věřím, že kluci budou bojovat do posledního dechu, a nechají na palubovce vše. To je základ úspěchu. I prohrát se může, pokud je to se vztyčenou hlavou. V týmu panuje dobrá atmosféra a bojovná nálada. Všichni si uvědomují důležitost a prestiž tohoto utkání, zároveň ale můžeme jít do zápasu uvolněnější s tím, že soupeř musí, avšak my můžeme překvapit. Kluci i moc dobře ví, co pro mě každé vítězství nad Spartou znamená, tak mi doufám budou chtít dát dárek k narozeninám, které mám poslední den v roce, v podobě tří bodů," říká před derby prezident klubu Daniel Kolman s úsměvem.

Derby bude vysílat přímým přenosem ČT Sport.

Majitelé permanentek na fotbalovou a hokejovou Slavii mají na zápas vstupné zdarma.

Přijďte Slavii v prestižním utkání podpořit a vytvořit to správné domácí prostředí!

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Pátek 29.12, 19:00 hodin
Sportovní hala Slavia, Vladivostocká, Praha 10

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700