Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.11.2019

Už tento pátek ve 20 hodin má výkop nejprestižnější zápas VARTA futsal ligy mezi Slavií a Spartou. Majitelé permanentek na fotbalovou a hokejovou Slavii mají vstup zdarma. Sešívaní futsalisté zvou srdečně do haly každého slávistického fanouška a slibují, že proti mistrovskému týmu budou příkladně bojovat!

"Říkám to před každým derby. Zápas Slavia vs Sparta je největší zápas v ČR ve všech sportech. Je to zápas, který má historii. Proto musíme k tomuto utkání přistupovat s pokorou a maximální touhou po vítězství. Čeká nás náročné utkání, ale budeme bojovat za červenobílé barvy!” vzkazuje kapitán sešívaných Jan Homola.

Srbský trenér červenobílých Ivan Božovič ví, že i vzhledem k početné marodce, bude jeho tým podporu z tribuny potřebovat. "Věřím, že to bude boj celých čtyřicet minut. Nejsme sice kompletní a trápí nás zranění, ale od všech, kdo nastoupí do hry, očekávám, že odevzdají maximum a bude to na výsledku zápasu vidět. Budeme potřebovat pomoc fanoušků v hale, ale také trochu štěstí, kterému musíme jít naproti svým výkonem. Musíme bojovat v každé situaci, v každé vteřině zápasu!“

Sparta v loňském roce získala historicky první futsalový titul a postoupila do elitní fáze UEFA Futsal Champions League. Futsalové derby se hraje po devatenácté, Slavia v něm vyhrála pětkrát, dvakrát skončilo utkání nerozhodně, jedenáctkrát se radoval náš rival.

„Všichni se na derby těšíme, protože je to největší zápas, který může Sparta hrát, ať už je to ve futsale, fotbale, hokeji. Už když jsme se v pondělí vraceli ze Zlína, tak se o tom kluci bavili, takže určitě vědí o tom, jak důležitý zápas to je. Malé derby jsme už měli v poháru, když jsme den po Lize mistrů hráli se Slavií ve Zruči, ten zápas jsme zvládli víceméně bez větších problémů, a to stejné očekávám od hráčů i v ligovém zápase. Musíme potvrdit naši kvalitu a prodat to na hřišti,“ říká před pátečním soubojem trenér Sparty Beni Simitči.

Přijďte i vy do haly pomoci slávistickým barvám!
SK Slavia Praha – AC Sparta Praha
VARTA futsal liga, 15. listopadu 2019, 20 hodin
Majitelé permic na fotbal a hokej mají vstup zdarma.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700