Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 15.1.2020

V rámci 14. kola se se Slavia utká s nováčkem VARTA futsal ligy Dynanem PCO České Budějovice, tentokrát na jeho palubovce v hale Lokomotiva. Červenobílí už s Jihočechy hráli v této sezoně už dvakrát. V domácím ligovém zápase zaznamenali historickou rekordní výhru 17:0, svého nedělního soupeře pak vzápětí přehráli i v pohárovém duelu.

"Na domácí utkání, které jsme vysoko vyhráli, nesmíme ani pomyslet a jít do toho naplno tak, abychom vůbec nic nepodcenili. Bude chybět Martin Směřička i Marko Radovanovič, ale je nás dost, máme mladé hráče, kteří hrají dobře. Musíme to zvládnout," říká jedna z opor slávistického týmu Zdeněk Sláma.

Trenér David Filinger o absenci dvou hráčů kvůli karetním trestům promluvil podobně. „Jsou to dva hráči z první čtyřky, ale kádr máme velký, dostanou šanci jiní, musí se o to poprat a ukázat, že na to mají, aby je nahradili. Takové utkání musíme zvládnout bez ohledu na to, kdo nastoupí." Kouč už bude mít k dispozici uzdraveného Igora Leovského. Slávisté každopádně potřebují zabrat, v posledních dvou utkáních v Mýtě a doma s Plzní si nepřipsali ani bod.

Dynamo všech jedenáct svých bodů nasbíralo v domácím prostředí, největším překvapením byla remíza 4:4 s mistrovskou Spartou. Naopak venku českobudějovičtí všechna utkání prohráli, v tom posledním kole s posledním Hodonínem,rázem se tak ocitli mezi horkými kandidáty sestupu.

"Čeká nás domácí utkání a další nelehký soupeř. Spodní část tabulky se nám krásně zamotala a o to víc musíme zabrat v domácím prostředí. Musíme hrát zodpovědně, srdíčkem a doufat, že nám to pomůže k nějakým bodům proti favoritovi utkání," uvedl Jakub Hric. Dynamu v posledním kole chyběl jeho nejlepší střelec David Radouch, kterého trápí zranění kolene. Chyběl také zkušený Roman Lengyel.

Výkop nedělního utkání je v 19 hodin, jeho průběh můžete sledovat ve streamu na tipsport tv a lstv.cz.

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700