Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 5.3.2020

Už jen tři zápasy zbývají Slavii v základní části VARTA futsal ligy. Ten s největším nábojem odehrají svěřenci Davida Filingera v neděli v UNYP Areně na Podvinném Mlýně, kde je česká prestižní souboj se Spartou! Výkop je ve 13:30, takže fanoušci mohou stihnout také velké fotbalové derby v Edenu.

"Poslední tři zápasy jsme zvládli tak, jak jsme chtěli, na derby se můžeme připravovat s klidnou hlavou. Vymyslíme nějakou strategii, se kterou do utkání půjdeme a uvidíme, jak bude fungovat. Věřím, že dorazí naši fanoušci a budou naším šestým hráčem. Určitě půjdeme naplno za tím, abychom si z tohoto utkání odvezli nějaké body," uvedl před derby trenér David Filinger.

„Derby je vždy výjimečný zápas, na který je potřeba se pečlivě připravit. Bavíme se v kabině téměř jenom o tomto zápase. Máme svůj cíl. Výsledek je hodně důležitý, nejenom pro naše postavení v tabulce, ale i pro naše sebevědomí před play-off. Budeme chtít vyhrát,“ říká Martin Brychta, který v posledních dvou zápasech nastřílel pokaždé hattrick.

Kde bude hledat nejlepší střelec sešívaných před nedělním duelem inspiraci? „Je to trochu zvláštní vycházet ze zápasu proti Chrudimi, ze kterého jsme žádné body nebrali, ale budeme muset hrát stejně jako proti ERA-PACKu. Tím myslím na pokraji svých možností, s maximálním nasazením, obětavostí a koncentrací.“

Do derby půjde Sparta ze třetího místa. V tomto týdnu odehrála už dva zápasy. Po tom, co v pondělí o branku zvítězila v Brně, pak ve čtvrtek remizovala 4:4 v Teplicích. „Doufám, že si konečně odpočineme a v neděli doma vylítneme a urveme tři body. S Helasem jsme vyhráli, ale naše hra nebyla vůbec dobrá, tak doufejme, že proti Slavii to zvedneme a přesvědčivě vyhrajeme,“ řekl před derby reprezentační brankář Ondřej Vahala.

Z futsalového derby můžete sledovat také stream, který připraví LSTV a Tipsport TV. Výkop je v neděli ve 13:30.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700