Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.4.2021

Podle očekávání je série mezi Spartou a Slavii ze všech nejvyrovnanější. Soupeři se navzájem porazili o branku na svých palubovkách a vše se vrací do UNYP Arény, kde se vítěz přiblíží na jeden zápas k semifinále.

Slavia podala ve druhém zápase lepší výkon v ofenzívě než v tom prvním, přesto ale prohrála. Dvě branky vstřelil makedonský reprezentant Igor Leovski, který byl i blízko hattricku, když jeho střelu zastavila tyčka. Sešívaní dvakrát skórovali při závěrečné power play, kdy do hry naskočil slovenský reprezentant Dominik Ostrák, který ke gólu přidal i asistenci. Kapitán Jan Homola si připsal stý kanadský bod za své působení ve Slavii. Slávisté už dvakrát v této sezoně na palubovce Sparty vyhráli, v neděli se pokusí vyhrát potřetí. Ve středu se pak série vrátí do Edenu.

Sparta po padesáti devíti minutách čistého času vzájemného souboje konečně překonala brankáře Marka Karpiaka, když Carlinhos v Edenu v 20. minutě druhého zápasu srovnal skóre na 1:1. Právě Carlinhos se dvěma střelami ze střední vzdálenosti prosadil po podobných situacích, kdy ho Slavia trestuhodně pustila k opakované střele. Dvěma brankami se v druhém poločase blýskl také český reprezentant Jiří Vokoun. Největší tahoun Angellot si ve dvou zápasech připsal zatím jenom jednu asistenci, přestože je jedním z nejvytíženějších hráčů série – v druhém utkání byl na střídačce jenom několik minut jinak byl stále ve hře a patřil k nejaktivnějším hráčům. Sparta si v sérii věří - v předzápasovém komentáři autor páté branky Lukáš Křivánek už dokonce uvažuje o soustředění na semifinálové zápasy.

Komentáře před zápasem:

Jan Homola (kapitán Slavia): „Je to jedna jedna na zápasy a začíná se od znova. Musíme znovu pozorně bránit, bojovat a využívat šance, které si vytvoříme, ve druhém zápase jsme jich měli dost, bohužel to tam nepadalo. Na tom si teď musíme dát záležet. Je hezké mít kvalitní defenzívu, ale je třeba k ní dodat i nadstavbu a dávat branky. Když tohle vylepšíme, můžeme znovu pomýšlet na vítězství.“

Lukáš Křivánek (Sparta): „Myslím si, že v neděli to určitě bude klíčový zápas, protože jestli ho zvládneme, tak půjdeme do dalšího a tam doufám, že vyhrajeme. Doufám, že sérii co nejdříve ukončíme, abychom jsme se mohli připravovat na další zápasy.“

1. FUTSAL liga
Čtvrtfinále 3
25.04.21 20:15
UNYP aréna
ČT Sport

Odkaz na přenos na webu České televize zde!
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700