Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 27.4.2021

Penaltový rozstřel po strhujícím průběhu třetího čtvrtfinále určil, že ve středu bude mít blíže k postupu do semifinále Sparta. Slavia udělá vše pro to, aby sérii posunula do rozhodujícího pátečního pátého zápasu. Utkání bude vysílat na svém webu ČT Sport.

Slavia vedla ve všech třech dosavadních střetnutích, ale do vítězného konce dovedla jen první duel. Trenér David Frič našel hlavní příčinu nedělního zklamání ve špatně bráněné power play. Dvěma góly se blýskl Daniel, od kterého v Edenu jako od zkušené opory právě takové výkony očekávají. Další branky přidali Záruba, Sláma a Leovski, který se už trefil v sérii třikrát. Slavia už si nemůže žádné zaváhání dovolit, bude zajímavé, zda Frič nezmění trochu svoji taktiku a nevyužije sil všech svých hráčů k intenzivnějšímu průběhu zápasu.

Sparta prohrávala ještě několik minut před koncem třetího zápasu 1:4, ale vysokým napadáním a trestáním slávistických chyb pod tlakem dokázala zápas strhnout na svoji stranu. K neúnavně bojujícímu Angellotovi se přidal velmi solidním výkonem Azem Brahimi, který se trefil v duelu dvakrát, stejně jako jeho kolumbijský spoluhráč. Sparta má v zápase mečbol a může sérii ukončit. Jisté je, že v brance se spolehne na Libora Gerčáka, norský reprezentační gólman Kenneth Rakvaag bude muset odsedět trest za červenou kartu.

David Frič (trenér Slavia): „Všechny zápasy zatím byly vyrovnané, troufnu si říct, že jsme ve dvou z nich byli lepším týmem, přesto jedna dva prohráváme. Ale to štěstí se k nám musí otočit, klukům jsem za jejich výkon poděkoval, ukážeme si chyby a ve středu do toho půjdeme s naprosto jasným cílem dovést sérii do pátého zápasu.“

Beni Simitči (trenér Sparty): „Musíme si přiznat, že v neděli byla Slavia ve dvou třetinách utkání lepší. My jsme však potvrdili staré sparťanské rčení, že Sparta se nikdy nevzdává a místo kvalitou jsme se zpátky do hry dostali bojovností a urputností.“

1. FUTSAL liga
Čtvrtfinále 4
28.04.21 20:00
SH Eden
Hbbtv, web ČT Sport
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700