Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 8.12.2021

Domácí derby Slavia 9. listopadu v Edenu zvládla a vyhrála díky brankám Slámy, Jošta a Leovského 3:1. V pátek čeká červenobílé odveta na palubovce soupeře, výkop je ve 20 hodin.

Slavia půjde do pátečního derby ze čtvrté příčky, nasbírala zatím 25 bodů, osmkrát zvítězila, remizovala doma s Teplicemi a čtyřikrát prohrála – v Chrudimi a Teplicích a dvakrát v Brně s Žabinskými Vlky a Helasem. V posledním derby v Edenu ale dominovala a zaslouženě vyhrála. Nejužitečnějšími hráči jsou Radim Záruba (8 gólů a 4 asistence) a Igor Leovski (6 gólů a 6 asistencí). Sedm branek nastřílel Daniel, po pěti pak mají Křemen, Homola a Hrdina.

Sparta je na šestém místě s bilancí 6-0-5, hrála zatím o dva zápasy méně než Slavia. Z pěti proher zaznamenala hned tři na domácí palubovce - s Chrudimí 2:8, s Plzní 2:5 a ŽV Brno 3:4. Venku kromě výše zmíněného derby neuspěla také v Teplicích. Nejlepším střelcem i nejužitečnějším hráčem je reprezentant Lukáš Křivánek se 14 brankami a sedmi asistencemi.

Fanoušci mají jistě v živé paměti čtvrtfinálovou sérii mezi oběma rivaly z dubna tohoto roku, kterou unikátně zachytil dokument Totální derby. Slavia vyhrála první duel na Spartě 1:0, pak podlehla doma 4:5, třetí zápas rozhodly pro Spartu penalty (6:5), pak však dvakrát uspěli červenobílí, v Edenu 2:1 po prodloužení a rozhodující duel vyhráli 5:4 a postoupili do semifinále.

Komentáře před utkáním:

Igor Leovski (Slavia):
"Doufám, že to bude stejné jako naposledy v Edenu hlavně z hlediska příznivého výsledku pro nás. Určitě uděláme všechno pro to, abychom zase vyhráli. O našem vítězství tehdy rozhodly taktické věci, naše koncentrace. Určitě se oba týmy z toho zápasu poučily, my máme na co navazovat."

David Frič (trenér Slavie):
"Je to pro nás velmi důležitý zápas, který může rozhodnout o tom, kdo skončí výše po základní části a bude mít ve čtvrtfinále výhodu domácího prostředí. Myslím si, že bude hodně podobné jako to poslední, hraje se o šest bodů, které jsou v tuto chvíli velmi důležité pro obě strany, neočekávám žádnou ofenzivní přestřelku."

Azem Brahimi (kapitán Sparty): „Na Slavii se připravíme nejlépe, jak to jen půjde. Jednoznačně jim chceme vrátit porážku z prvního zápasu. Nehráli jsme tam dobře, ale teď to je nový zápas a my ho pochopitelně chceme vyhrát. Věřím, že jsme dobře připraveni. Chtěl bych tímto vyzvat všechny naše fanoušky, ať nás přijdou podpořit do haly. Budeme vás potřebovat!“



Utkání má výkop v pátek 10. prosince v hale Řepy ve 20 hodin. Protože epidemická opatření dovolují návštěvu přímo na utkání věříme, že nás diváci přijdou podpořit!

POZOR! Sparta již nehraje svá domácí utkání ve sparťanské hale UNYP
 Arena na Podvinném mlýně, ale ve Sportovním centru Řepy, Na Chobotě 1420/16, Praha 6. Webové stránky haly zde!

Děkujeme za podporu!

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700