Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.2.2022

Na konci srpna 2021 Slavia vyloupila mistrovskou Plzeň, ze které odvezla tři body za vítězství 5:4. Výhru zajistil tři minuty před koncem Radim Záruba. Červenobílí chtějí v Edenu stejný kousek zopakovat a šampiony porazit podruhé.

Slavia má za sebou v novém roce 2022 pouze dva soutěžní zápasy, protože její lednový program narušila karanténa. Ve finále Poháru SFČR minulé úterý statečně bojovala, ale na Chrudim nakonec nestačila. Za to proti Žabinským Vlkům si sešívaní s chutí zastříleli, míč do sítě poslali hned devětkrát. Trenér David Frič v zápase prostřídal všechny své hráče, navíc brankář Adam Vondráček uhájil čisté konto. Zkušený kouč ale ví, že proti Interobalu se musí všechno perfektně sejít a od svých svěřenců bude chtít zodpovědný výkon v obraně a přesnost v útoku. Nejproduktivnějším slávistou se právě v posledním duelu stal Jan Křemen, který k sedmi brankám přidal už devět asistencí.

Interobal si v novém roce připsal už čtyři výhry, tu poslední 6:4 v dohrávce na palubovce v Mělníce, kde se však zranil hráč Tomáš Vnuk. Trenér Marek Kopecký tak bude muset najít za svého klíčového muže rychle náhradu. Nejlepším střelcem týmu je Michal Seidler s 26 brankami. Stejně jako slávista Ševčík se z nedávného UEFA EURO vrátili v dobré náladě také plzeňští hráči Gabriel Rick, Martin Zdráhal a Peter Kozár. Mistrovský tým je na třetím místě, má však o dva zápasy odehráno méně než druhé Teplice a o jeden než vedoucí Chrudim. Tři body z Edenu by se náramně hodily.

Oba týmy se v loňské sezoně utkaly v semifinále play-off, ve kterém třikrát Plzeň zvítězila (2:1, 4:2 a 5:1) a postoupila do finále.

Komentáře před zápasem:

Matúš Ševčík (Slavia): "Půjdeme do toho stejně jako do zápasu v Plzni, který jsme vyhráli, myslím si, že s nimi dokážeme odehrát dobré utkání, budeme se snažit je znovu potrápit a získat nějaké body."

David Frič (trenér Slavie): "Ten zápas bude především o našem výkonu, musíme hrát disciplinovaně směrem dozadu, pracovat poctivě tak, jak jsme pracovali u nich v Plzni, být rychlí a přesní ve finální fázi. Pokud se tyto tři atributy sejdou, tak věřím, že Plzeň můžeme porazit i u nás doma."

Peter Kozár (Interobal): „Na domácí půdě jsme Slavii 3 body darovali. teď máme v plánu si je vzít zpět! Bude to náročný zápas po všech stránkách, a o to víc se na tento duel těšíme. Musíme podat dobrý týmový výkon a věřím, že tak budeme úspěšní.“

1. Futsal liga 21/22
13.kolo
15.02. 2022 19:30
SH Eden
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700