Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 18.2.2022

Slavia má před sebou jasný úkol – potvrdit v Českých Budějovicích úlohu favorita a přivézt si z jihu Čech tři body. Dynamo v této sezoně nedokázalo navázat na výkony z předešlých sezon a má už jen teoretickou naději na záchranu. V Edenu nastříleli sešívaní soupeři v říjnu jedenáct branek.

Slavia je po úterní prohře v Edenu s Interobalem Plzeň na čtvrtém místě, má deset výher, jednu remízu a pět proher. Do konce soutěže ještě odehraje šest zápasů, z nichž tři budou na palubovkách soupeřů – v Ústí, v Liberci a právě v Budějovicích. Dohnat ztrátu na první tři týmy bude ale už asi složité, přesto určitě nebudou chtít svěřenci Davida Friče nic ponechat náhodě a navýšit náskok na soupeře pod nimi. Nejproduktivnějšími hráči jsou Jan Homola a Jan Křemen se šestnácti body, nejlepším střelcem pak Daniel s deseti brankami.

Dynamo v úvodu sezony nezvládlo domácí utkání proti sobě rovným soupeřům a dostalo se do těžko řešitelné situace. Doma zatím získali Radim Pouzar a spol. pouze bod za remízu s Helasem Brno, další remízu přivezli z České Lípy za divokou přestřelku 7:7. Jedinou výhru má Dynamo z Brna z palubovky Žabiňských Vlků. Nejlepším střelcem je s devíti brankami Petr Benát. V celku Dynama působí také kapitán české reprezentace do 19 let Lukáš Perina a další mládežnický reprezentant Patrik Vaněk.

Slavia zatím všechny ligové duely proti Českým Budějovicím vyhrála, v Edenu 17:0, 12:1 a 11:0, u soupeře pak 7:3 a 10:1. Během posledního střetnutí v Praze nastřílel čistý hattrick Antonín Hrdina, dvakrát se trefil Radim Záruba.

Komentáře před zápasem:

Jan Homola (kapitán Slavie):
"Nesmíme nic podcenit, od začátku nasadit vysoké tempo hry, vytvářet si šance a ty proměňovat. Nedělní termín pro nás není úplně obvyklý, ale v minulosti jsme se s tím už dokázali vyrovnat. Věřím, že tento zápas bez problémů zvládneme a přivezeme tři body."

1. Futsal liga 21/22
19.kolo
20.02.22 19:00
Lokomotiva ČB
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700