Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.2.2022

Už počtvrté se v této sezoně utkají futsalisté Slavie s Olympikem Mělník. Po předsezonní přípravě, ligovém duelu a semifinále Poháru SFČR je teď čeká odvetný zápas v rámci 1. Futsal ligy. Výkop utkání je ve 20 hodin.

První letošní zápas se odehrál před sezonou a Mělník v něm vyhrál 2:1. V říjnu v rámci 1. Futsal ligy pak vyhráli červenobílí 5:3 na palubovce soupeře, když jejich branky nastřílelo hned pět hráčů – Křemen, Jošt, Záruba, Leovski a Daniel. Nejdramatičtější průběh pak mělo semifinále Poháru SFČR 24. listopadu, kdy o postupu sešívaných rozhodl až penaltový rozstřel. Rozhodující pokus proměnil Igor Leovski.

Olympik Mělník je v současnosti na šestém místě tabulky a míří do play off. Jeho oporou je brankář Jan Žežulka, který je ve středočeském klubu na hostování ze Slavie. Klub mu nebrání ve startu ve vzájemných utkáních. Nejlepším střelcem klubu je se čtrnácti brankami Josef Gabčo, sedm gólů vstřelili Lukáš Nečas a Jiří Vokoun.

Komentáře před utkáním:

David Jošt (Slavia): "Mám pocit, že jsme s Mělníkem hráli už asi desetkrát, nedá se říct, že by to byl náš oblíbený soupeř. Ale věřím, že to doma zvládneme, naposledy to bylo hodně vyrovnané, ale dotáhli jsme to, tentokrát to snad nebude tak dramatické. Každé body jsou pro nás i v této fázi soutěže důležité."

Jakub Němec (trenér Olympiku Mělník): „Pokud chceme se Slavií uspět, musíme se oproti posledním dvěma utkáním hodně zlepšit. Musíme hrát aktivně, dodržovat taktiku, kterou si řekneme, a nedělat zbytečné chyby. S tím jsme teď měli hodně problém. Se Slavií jsme však v letošním ročníku odehráli dva dobré zápasy, takže věřím, že na ně navážeme, a i do třetice to bude z naší strany kvalitní výkon.

Všechny fanoušky na náš zápas srdečně zveme!

1. Futsal liga 21/22, 20.kolo
25.02.2022, 20:00
SH Eden
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700