Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 27.2.2022

Slávisty čeká v pondělí dohrávka v Liberci, bude se hrát před televizními kamerami, a bude to poprvé, kdy se přenos z palubovky FTZS uskuteční. Trenér David Firč očekává od svého týmu zodpovědný výkon a přistupuje k zápasu s pokorou.

Liberec cestoval do Brna bez svého trenéra Karla Vrabce, který se podrobil operaci kolene. Na lavičce ho ale velice dobře zastoupil jeho asistent Jakub Šorsák. Ten si pochvaloval, že jeho svěřenci nic nevzdali a bojovali až do samotného konce, ve kterém rozhodl Aleš Benek. FTZS je na osmém místě, ale ve zbývajících dvou zápasech se utká doma se sestupujícím Dynamem České Budějovice a vyjede znovu do Brna za Žabinskými Vlky, takže může reálně bojovat o sedmou příčku. Nejproduktivnějším hráčem a střelcem je Aleš Benek s 10 brankami a 4 asistencemi, Tomáš Jelínek nasbíral sedm branek a sedm asistencí.

Slavia v posledních dvou zápasech potvrdila roli favorita, když vyhrála v Budějovicích a doma nad Mělníkem. Trenér David Frič poctivě protáčí svůj kádr, do hry se dostávají všichni hráči, proti Olympiku odehrál větší porci času Antonín Hrdina, který se zapsal mezi střelce, ale litoval dalších šancí. V posledních dvou utkáních také dostal příležitost chytat Adam Vondráček. Dvě branky přidal proti Mělníku Jan Křemen, který je s deseti zásahy druhým nejlepším červenobílým střelcem společně s kapitánem Janem Homolou, za Danielem s 11 góly.

Duel na Slavii byl v říjnu dramatický do poslední minuty, kdy při power-play rozhodl o vítězství sešívaných Radim Záruba. Výborný výkon předvedl brankář Dominik Vogt, na jehož branku letělo 29 střel, z nich za svá záda nakonec pustil jen tři.

Oba kluby se nedávno střetly také na juniorské úrovni, když Liberec v semifinále v prodloužení slávistické juniory porazil a otevřel si cestu ke zlatým medailím. V Brně ze zlatých juniorů nastoupili Adam Knobloch a Kamil Janouš, starty v lize má také již brankář Dmitrij Jerasov. Z mladých slávistů nastupují pravidelně Zdeněk Sita a Matěj Habart.

Komentáře před zápasem:

Karel Vrabec (trenér Liberce): "
V pondělí nás čeká historicky první televizní zápas z domácího prostředí, kdy k nám přijede Slavia. Očekávám težké a hlavně dost vyhecované utkání. Každý tým se chce před kamerami ukázat v co nejlepším světle. Slavia patří dlouhodobě mezi nejlepší týmy soutěže. Hrajeme doma a ještě k tomu v televizi, takže naše chuť a snaha podat co nejlepší výkon by měly být zdvojnásobeny. Moc se na zápas těšíme!"

David Frič (trenér Slavie): "Do Liberce jedeme s velkou pokorou. Doma jsme se ve vzájemném duelu protrápili k vítězství a bude tím pádem nutné k utkání nastoupit maximálně zodpovědně. Každý zápas je pro nás v tuto chvíli přípravou na play-off. Chceme vyhrát a odvézt si tři body za poctivý a pracovitý výkon."

1. Futsal liga 21/22
17.kolo
28.02. 22 19:30
Hala Dukly Liberec
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700