Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 3.3.2022

Dalším soupeřem slávistických futsalistů bude v pátek Rapid Ústí nad Labem. Utkání se bude hrát v Plzni ve sportovní hale Lokomotiva.

Slávisté po vítězstvích nad Českými Budějovicemi a Libercem mají před sebou další utkání, do kterého půjdou v roli favorita. Tentokrát vyzvou Rapid Ústí nad Labem, který svůj domácí zápas odehraje v Plzni. Sešívaní se upevnili na čtvrtém místě tabulky a závěr soutěže již berou jako přípravu na blížící se play-off. Trenér David Frič pravidelně prostřídává všechny svoje hráče, které má na zápas k dispozici. Nejlepším střelcem týmu je Daniel s 12 brankami, 10 krát poslali míč do sítě Jan Křemen a Jan Homola, devětkrát pak David Jošt a Radim Záruba.

Rapid Ústí nad Labem je na desátém místě a stále nemá jistotu záchrany, navíc ho už čekají jen duely s oběma pražskými "S". Pokud se nechce spoléhat na zaváhání Žabinských Vlků Brno, bude muset ještě bodovat. Nejlepšími střelci jsou Petr Výborný, Martin Gajdoš a Matheus se šesti brankami.

V listopadu ve své hale Slavia porazila Rapid 5:1. Trefili se Ševčík, Záruba, Leovski, Homola a Křemen, za hosty pak Gajdoš. Bylo to první vítězství červenobílých nad pátečním soupeřem, obě utkání v předchozí sezoně skončila nerozhodně – 8:8 a 5:5.

Zápas bude speciální pro kapitána Slavie Jana Homolu, který nastupuje ke svému 200. zápasu v červenobílém klubu. Na svém kontě má 58 gólů a 62 asistencí. V historii klubu je před ním pouze legendární Tomáš Matějka s 203 starty.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sita (Slavia): „Je možné, že to bude podobný zápas jako proti Liberci, hrajeme venku. Nesmíme zaspat začátek utkání a musíme do toho vstoupit tak jako proti Liberci, pokusit se to rozhodnout co nejdřív."

Matěj Čapek (Ústí nad Labem): „Do konce základní části zbývají poslední dvě kola a boj o záchranu v soutěži je stále otevřený. Situace v tabulce nám nedává jinou možnost, než jít do utkání s cílem získat alespoň bod. Vzhledem ke kvalitě soupeře to však bude velmi náročné, přesto věřím, že se to při souhře více okolností může podařit.“

Výkop utkání je ve 20 hodin.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700