Vloženo dne: 9.3.2022

V základní části 1. Futsal ligy zbývá dohrát ještě poslední kolo (pátek 11.3, 20:00, SK Slavia - Česká Lípa), jedna věc je ale v tuto chvíli jistá. Ve čtvrtfinále play-off nás tak jako před rokem, čeká souboj s největším rivalem - Spartou. Loňská série byla mimořádně dramatická, a nabídla vše, co si sportovní fanoušek může přát. Zvraty zápasů, dvakrát prodloužení, penalty, spousty gólů, emoce, a nejdelší možný průběh jaký série play-off může mít - 5 utkání.

K některým zásadním změnám však přece jen v nadcházející sérii dojde. Zatímco vloni se muselo hrát před prázdnými tribunami z důvodu covidové pandemie, letos diváci do hlediště mohou. Věříme tedy i v bouřlivou atmosféru v hledišti. Druhý rozdíl je v pořadí týmů, zatímco vloni byla lépe postaveným mužstvem Sparta, letos je to Slavia. Ta má na Spartu desetibodový náskok, a bude tak mít výhodu domácího prostředí v prvním, třetím a případném pátém rozhodujícím utkání.

Rozdíl je také ve složení kádrů. Zatímco Slavia zůstala pohromadě a půjde do čtrvtfinále v téměř totožném složení jako vloni, ve Spartě tradičně nezůstal kámen na kameni a kádr se výrazně proměnil. Slavia bude čelit rozsáhlé skupině zahraničních hráčů.

Harmonogram čtvrtfinále se teprve začíná řešit, avšak již nyní můžeme říct, že vše směřuje k tomu, aby první utkání mělo výkop v neděli 20.3 od 20:15 a přímo tak navazovalo na fotbalové utkání SK Slavia - Dynamo České Budějovice, které se v sousedním fotbalovém Edenu hraje od 18:00.

O loňské čtvrtfinálové sérii byl natočen dokument Totální Derby, který si zde můžete připomenout:
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700