Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 20.10.2022

Druhý ze tří zápasů v tomto týdnu odehrají sešívaní v pátek v Městské hale v Chrudimi, kde je čeká souboj s úřadujícím mistrem a účastníkem UEFA Futsal Champions League. V minulé sezoně se oba týmy střetly v semifinále play-off.

Slavia má na programu v tomto týdnu tři utkání, po úterní dohrávce v Plzni se v pátek představí v Chrudimi a v neděli pak odehraje pohárový duel v Hradci Králové. Trenér Zdeněk Sláma už má k dispozici Adama Vondráčka a Zdeňka Situ, chybět mu naopak bude Jan Křemen, který si poranil kotník.

Mistrovská Chrudim vede také současnou tabulku 1. Futsal ligy se třinácti body, byť je to jen o skóre před Interobalem Plzeň. Jedinou ztrátou byl duel právě s Plzní, který skončil remízou 3:3. Nejlepšími střelci jsou se šesti brankami hned čtyři hráči: Pavel a David Drozdové, Martin Doša a bývalý slávista Marko Radovanovič. Stejný počet gólů nastřílel také nejlepší slávistický kanonýr Matúš Ševčík.

V minulé sezoně se oba týmy střetly na všech frontách. V základní části vyhráli svěřenci Felipe Condeho doma 6:0 a v Edenu po velkém boji 2:1. V semifinále play-off pak série skončila 3:1 pro Chrudim, když červenobílí dokázali zvítězit v prvním domácím utkání 5:2 po prodloužení. Další duel se odehrál ve finále Poháru SFČR, který vyzněl pro našeho pátečního soupeře v poměru 6:2. Aby toho nebylo málo, tak se ještě jeden zápas uskutečnil jako příprava před loňskou sezonou.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér Slavie): „V pátek nás čeká utkání v Chrudimi, které bude podobné tomu, které máme za sebou v Plzni. Taktika může být trochu jiná, ale my do toho půjdeme stejně, budeme se snažit hrát stejnou hru. Budeme muset ale zlepšit v některých fázích utkání pohyb, stává se nám, že jsme po zisku míče málo aktivní v nábězích, to by nám Chrudim rychle brala míč. Na utkání se těšíme, věřím, že do toho půjdou znovu všichni kluci se stejným zápalem. Máme plno mladých hráčů, pro které to bude další obrovská zkušenost."

Daniel Javorski (brankář FK Chrudim): “Páteční zápas proti Slavii bude určitě mnohem těžší než třeba úterní pohár v Jablonci, ale myslím si, že máme dost kvalitní mančaft na to, abychom jej zvládli a zvítězili. Co vím, tak Pražanům odešli dva hodně dobří hráči, a tak by naše výhra mohla být i výraznější, abychom se tak dobře naladili na Ligu mistrů.“

Utkání vysílá ČT Sport, výkop je v pátek 22. října v 19:15.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700