Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 24.11.2022

V desátém kole 1. Futsal ligy se SK Slavia Praha představí na palubovce Démonů Česká Lípa. Červenobílí budou chtít svým výkonem i výsledkem navázat na semifinálové vítězství nad Spartou a zlepšit svoji bilanci z venkovních palubovek – v probíhající sezoně zatím přivezli ze svých cest mimo hlavní město jenom dvě remízy ze zápasů s Perštejnem a Helasem Brno.

Naposledy na severu Čech nastoupili 12. listopadu 2021 a zvítězili vysoko 9:0. Tři branky vstřelil Daniel, dvě Hrdina, jednu pak Homola, Jošt, Leovski a Habart. Slávisté svého pátečního soupeře přehráli také v březnu tohoto roku v Edenu, kde vyhráli 7:1, hattrick si zapsal Jošt, dvakrát se trefil Hrdina, po jedné brance přidali Leovski a Křemen.

Slávisté jsou v tabulce na čtvrtém místě se 14 body, před pátý Helas je posouvá lepší skóre. Jak jsme už výše uvedli, všechny čtyři výhry si sešívaní připsali doma v Edenu. Hned tři hráči mají na svém kontě 7 branek: Hrdina, Ševčík a Homola, šestkrát překonali brankáře soupeře Havrda, Kuchta a Záruba, který je díky 9 asistencím také nejproduktivnějším hráčem.

Démoni jsou se 7 body na předposledním jedenáctém místě. Doma porazili Liberec a Olomouc a remizovali s Helasem. V posledním kole svěřenci Karla Kruliše prohráli 0:4 v Plzni. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem je Tomáš Abrham s pěti brankami a pěti asistencemi.

Komentáře před zápasem:

Adam Vondráček (brankář SK Slavia Praha):
„Nesmíme usnout na vavřínech. Lípa je kvalitní soupeř, hrají spolu dlouho, s Plzní uhráli dobrý výsledek. Nesmíme nic podcenit a jít do zápasu se stejným nasazením a bojovností jako do semifinále poháru.“

Ondřej Havrda (hráč FC Démoni Česká Lípa): „V pátek k nám přijede Slavia, která v posledních zápasech i přes nějaké absence nabrala dobrou formu a vítězila. Ovšem i naše poslední výkony nebyly špatné a věřím, že pokud na ně navážeme, tak jsme schopni Slavii potrápit a třeba i zvítězit."

FC Démoni Česká Lípa - SK Slavia Praha
______________________________
PÁ 20:30 | MSH Česká Lípa
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700