Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 1.12.2022

V 11. kole 1. Futsal ligy přivítají slávisté v domácí hale Rapid Ústí nad Labem. Sešívaní budou chtít navázat na minulý týden, ve kterém postoupili do finále Poháru SFČR a připsali si tři body za výhru v České Lípě. Utkání proti Rapidu začíná v Edenu ve 20 hodin.

Úspěšné výsledky jsou pro slávisty o to cennější, že se hrající trenér Zdeněk Sláma musel obejít nejenom bez dlouhodobě zraněného Jana Křemena, ale také bez klíčového hráče Matúše Ševčíka a v Lípě také bez Radima Záruby, který do utkání zasáhl jen v závěru, kdy neproměnil 10 m kop.

Střeleckou formu nabral David Jošt, který dal dvě branky Spartě, a pak v Lípě vysekl po přestávce čistý hattrick. Protože před semifinále byl pracovně v Turecku s českou fotbalovou reprezentací, tak se jeho branky zase tolik nečekaly. Evidentně mu ale tréninkové manko tolik nevadilo. Samozřejmě, že se tento paradox stal terčem vtípků spoluhráčů i samotného futsalisty. Jošt si navíc připsal stý ligový gól.

Nejlepším střelcem Slavie je zatím kapitán Jan Homola s 8 brankami, 7 gólů mají hned tři hráči – Ševčík, Hrdina a Kuchta. O jednu méně zaznamenali Záruba a výše zmíněný Jošt.

Rapid Ústí nad Labem je s devíti body na 8. místě tabulky. Tři ze dvou výher jsou z domácí palubovky: nad Mělníkem 5:3 a 4:3 nad Vysokým Mýtem. K tomu ještě dokázal zvítězit 3:1 v severočeském derby v České Lípě. V posledním kole ale dostal doma nekompromisní lekci od Interobalu, kterému podlehl 0:10. Nejlepším střelcem severočeského klubu je teprve osmnáctiletý Jaroslav Zápotocký se 7 brankami, jeho dvojče Jiří jich má na svém kontě 6. Nejproduktivnějším hráčem je Tomáš Vobořil se dvěma góly a deseti asistencemi.

V minulé sezoně červenobílí oba zápasy s pátečním soupeřem zvládli. Doma vyhráli 5. listopadu 2021 5:1, když o třech bodech rozhodli po přestávce. Odveta se hrála 4. března tohoto roku netradičně v Plzni a Slavia vyhrála vysoko 9:1.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sita (Slavia):
„Naším největším problémem bývá chytit začátek utkání. Pomohla by nám nějaká rychlá branka, abychom se do toho hned dostali. Druhá věc, kterou je třeba zvládnout, je proměňování šancí, my jich máme v každém zápase mraky a nedokážeme je využít. Proti Ústí do toho tedy půjdeme s cílem dobře začít, dostat zápas pod naši kontrolu a dohrát to doma na tři body. Věřím, že se to podaří.“

Matěj Čapek, hráč Rapidu: „Po utkání s Plzní nás čeká další velmi kvalitní soupeř. Pokud chceme pomýšlet na dobrý výsledek, musíme podat zlepšený výkon v obranné i útočné fázi a hrát na hranici našich možností.“

Všechny fanoušky srdečně na utkání zveme! Každý slávista je v hale znát, přijďte nám pomoci k dalšímu domácímu vítězství!

SK Slavia Praha – FC Rapid Ústí nad Labem
11. kolo 1. Futsal ligy
Pátek 02.12. 20:00 | SH Slavia
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700