Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 8.12.2022

Přijďte v pátek večer do Edenu fandit Slavii proti kvalitnímu soupeři! Červenobílí budou hájit svoji stoprocentní domácí bilanci v letošní sezoně proti Spartaku Perštejn, jehož dres obléká několik reprezentantů a působí v něm i bývalí slávisté. Výkop utkání je už tradičně v pátek ve 20 hodin!

Slavia má v domácí hale v letošní sezoně zatím stoprocentní bilanci, neztratila ani bod. Porazila Liberec 7:2, Olomouc 8:4, Vysoké Mýto 14:1, Mělník 7:2 a minulý týden také Ústí nad Labem 9:0. Při veškerém respektu k těmto týmům Perštejn bude nejtěžším soupeřem, který do Edenu zatím letos dorazil.

Ve výborné střelecké formě je David Jošt. V posledních čtyřech zápasech počet svých branek dokázal vždy navyšovat (Brno 1, Sparta 2, Česká Lípa 3+2, Ústí nad Labem 4+2). Společně s ním je nejlepším střelcem sešívaných s 10 brankami také kapitán Jan Homola, 8 přesných zásahů mají na svém kontě Matúš Ševčík a mladík Tomáš Kuchta. Sedmkrát se trefili do sítě Filip Havrda a Antonín Hrdina.

28. srpna se oba soupeři rozešli v Kadani v prvním kole 1. Futsal ligy smírně po remíze 5:5. Slávisté vedli v závěru 5:3, ale v posledních třech minutách dvakrát inkasovali. Slavia v tomto zápase inkasovala čtyři branky po rohových kopech, v jejich obraně má tedy co zlepšovat. Paradoxem bylo to, že po utkání hráči Perštejna říkali, že standardní situace nestačili nacvičit a jednalo se o improvizaci.

Proti Slavii se ve zmíněném utkání třikrát prosadil Daniel Klíma, který svoji úvodní branku neslavil, aby tím prokázal respekt svému bývalému klubu. Slávistickou minulost má také trenér Nenad Veljkovič a hlavně sportovní ředitel Perštejna David Fillinger, který je doslova slávistickou futsalovou hráčskou legendou a v Edenu působil také jako trenér.

Nejlepším střelcem Perštejna je Cesar Ciao, který má na svém kontě 12 branek a 7 asistencí. O tři branky méně má Klíma. Náš páteční soupeř je v tabulce na sedmém místě se 14 body, čtyřikrát dokázal vyhrát: 4:2 v Mýtě a doma 7:5 nad Českou Lípou, 5:4 nad Ústím a 7:5 nad Olomoucí. Kromě výše uvedené remízy se Slavií remizoval také doma s Libercem 3:3.

V pátek začíná druhá polovina letošní sezony 1. Futsal ligy. Slavia je po první části na čtvrtém místě s 20 body, skóre 65:40 a bilancí 6-2-3.

Komentáře před utkáním:

Filip Vaktor, hráč Slavie: „Perštejn je velmi nepříjemný a houževnatý soupeř, což nám ukázal už první zápas proti nim, který skončil nerozhodně. Mají dobře sestavený tým se zkušeným trenérem, můžeme čekat náročné utkání. Samozřejmě, že záleží na nás, jak k tomu přistoupíme, musíme se zodpovědně připravit a být koncentrovaní hlavně směrem dozadu. Myslím si, že právě to nám v posledních zápasech šlo a je potřeba v tom pokračovat. Když budeme zodpovědní, koncentrovaní a důrazní, tak i toto utkání zvládneme.“

Jakub Kiliján, hráč TJ Spartak Perštejn: „V pátek zajíždíme na Slavii, se kterou sehrajeme již druhé utkání v letošní sezoně. Očekávám stejné, a možná i o něco kvalitnější utkání, jelikož už jsou oba týmy již rozehrané oproti prvnímu kolu. Mohl by to být skvělý zápas pro diváky a se šťastným koncem pro Spartak.“

1. Futsal liga – 12. kolo
SK Slavia Praha – TJ Spartak Perštejn
SH Slavia, pátek 9.12. 2022 20 hodin
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700