Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 25.1.2023

Přijďte v pátek večer povzbudit Slavii proti úřadujícímu mistrovi a účastníkovi UEFA Futsal Champions League! Slavia od 20 hodin bude bojovat o udržení své domácí neporazitelnosti proti nejtěžšímu soupeři – FK Chrudim. Zopakuje se tak duel z předvánočního finále Poháru SFČR.

Slavia se s východočeským klubem utkala dvakrát za sebou v pohárovém finále, v předminulé sezoně prohráli červenobílí v Edenu 2:6, před Vánocemi pak v UNYP Areně 3:5, ale souboj byl vyrovnaný do poslední minuty, když sešívaní díky bojovnému výkonu stáhli náskok soupeře na 3:3. Slávistické branky obstarali dvakrát Matúš Ševčík a jednou hrající trenér Zdeněk Sláma.

Z nové palubovky v Edenu si soupeři ještě tři body neodvezli. 7 zápasů, 6 výher, 1 remíza, 19 bodů, skóre 50:11. Především díky této domácí bilanci je Slavia v tabulce čtvrtá s 30 body, skóre má 80:50. Nejlepším střelcem i nejproduktivnějším hráčem je slovenský reprezentant Matúš Ševčík, který má na svém kontě 15 branek a 14 asistencí. 12 branek nastřílel Antonín Hrdina, po deseti David Jošt a Jan Homola.

Chrudim je v tabulce na prvním místě, v sezoně ještě nenašla přemožitele, třináctkrát vyhrála a třikrát remizovala. Dvakrát remizovala s Interobalem (3:3 doma, 1:1 venku) a dva body ztratila také za remízu na Spartě. Nejlepším střelcem je Éverton s 23 góly a 15 asistencemi, reprezentant David Drozd se trefil 16x a jeho dvojče Pavel 15x. 12 gólů už oslavil také pivot Marko Radovanovič, který v minulosti působil v Edenu.

Poslední ligové utkání v Chrudimi se Slavii nepovedlo. V šestém kole 21. října 2022 prohrála na východě Čech 1:10. Nejúspěšnější klub futsalové historie v současnosti hraje své domácí zápasy Heřmanově Městci, protože v chrudimské hale probíhá rekonstrukce.

Slavia bude své fanoušky v pátek večer potřeboval víc než kdy jindy. Přijďte i vy do haly pomoci slávistům udržet domácí neporazitelnost a bojovat proti nejsilnějšímu možnému soupeři!

Komentáře před zápasem:

Matúš Ševčík (Slavia):
„I když jsme ve finále poháru odehráli proti Chrudimi vyrovnaný zápas, tak si myslím, že platí, že proti nim nemáme co ztratit. Hrajeme doma a tam jsme docela silní, musíme předvést koncentrovaný výkon, věřím, že proti jejich taktice umíme hrát, bude to futsalové pojetí z obou stran. Na zápas se velice těším, můžeme překvapit.“

Pavel Drozd (FK Chrudim): „Zápas se Slavií je pro nás velmi důležitý. Očekávám vyrovnaný a bojovný zápas podobný tomu, který jsme s nimi sehráli ve finále poháru v prosinci. V první řadě myslíme hlavně na vítězství. Slavia nás vždy na domácí palubovce potrápí, takže nás nečeká nic jednoduchého. Samozřejmě víme, že v případě stejného počtu bodů bude s Plzní rozhodovat skóre, ale to teď jde stranou. Pro nás je podstatné přivést tři body, jelikož ze Slavie se nevozí snadno."

SK Slavia Praha – FK Chrudim
17. kolo 1. Futsal ligy
Pátek 27. ledna 2023, 20 hodin, Sportovní hala Slavia

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700