Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 6.2.2023

V úterý večer nastoupí Slavia v Edenu proti loňskému finalistovi soutěže Interobalu Plzeň, který se v současnosti přetahuje s Chrudimí o vedení v tabulce. Přijďte i vy pomoci červenobílým barvám v boji s dalším silným soupeřem, v jehož řadách hraje celá řada reprezentantů!

Slavia je před úterní dohrávkou na čtvrtém místě, na třetí příčku ztrácí čtyři body. Červenobílým se daří mnohem více na domácí palubovce, kde zatím nebodovali naplno pouze s Chrudimí. Na svém kontě mají devět výher, čtyři remízy a čtyři prohry. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem je se 16 góly a 14 asistencemi Matúš Ševčík, Antonín Hrdina se trefil čtrnáctkrát. Hrdina v posledním utkání ve Vysokém Mýtě završil svým gólem první stovku ligových branek ve Slavii a stihl načít i tu druhou. 11 gólů mají na svém kontě Jan Homola a Filip Havrda.

Loňský vicemistr Interobal Plzeň je na druhém místě o tři body, které potřebuje na Chrudim dohnat právě v úterní dohrávce. Svěřenci trenéra Marka Kopeckého jsou v této sezoně v lize stále neporaženi, mají 14 výher a tři remízy. Nerozhodně odehráli oba zápasy s Chrudimí a remizovali na Spartě. Nejlepším střelcem je devítinásobný nejlepší futsalista roku Michal Seidler, který se letos trefil už 34 krát, k tomu si připsal ještě 23 přihrávek. Michal Holý se zapsal do listiny střelců dvacetkrát. V posledních zápasech se do hry vrátila také tradiční opora Tomáš Vnuk, který se zotavil z operace kolene. Na rozdíl od minulosti v západočeském týmu působí také dva Brazilci – Caio a Diece. Oba dva svými brankami rozhodli o výhře Plzně v posledním kole v Brně.

V Plzni hrála Slavia v podzimní části v 5. kole, prohrála 3:6. Slávistické branky vstřelili Kuchta, Ševčík a Havrda.

Komentáře před zápasem:

Antonín Hrdina, Slavia: "Čeká nás těžký soupeř, my s Plzní doma vždycky hrajeme dobře, bude to určitě krásný zápas s typickými futsalovými kombinacemi. Můžeme jenom překvapit, určitě byl bych rád, kdyby dorazilo co nejvíc fanoušků a podpořili nás v tu pravou chvíli. Věřím, že dorazí, i když se hraje ve všední den."

Gabriel Rick, Interobal Plzeň: „Zápasy se Slavií jsou vždy kvalitní a pohledné. My hrajeme o první místo, Slavia stále ještě o třetí, takže ten zápas bude mít pro oba týmy náboj. Pro nás to bude poslední velká zkouška před play-off, takže věřím, že jí zvládneme a na Slavii vyhrajeme.“

SK Slavia Praha – SK Interobal Plzeň
16. kolo 1. Futsal ligy
19:30 Sportovní hala Slavia
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700