Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 9.2.2023

V pátek od 20 hodin odehrají slávisté důležitý zápas v boji o čtvrté místo. Ve své hale v Edenu přivítají Helas Brno, který je na pátém místě a ztrácí na červenobílé dva body. Poslední duel obou týmů v Brně skončil po dramatickém průběhu nerozhodně 3:3.

Slavia má na čtvrtém místě 31 bodů za 9 výher, 4 remízy a 5 proher. V posledních dvou domácích střetnutích červenobílí prohráli doma s Chrudimí a Interobalem Plzeň a budou se tak chtít vrátit zpět na vítěznou domácí vlnu. Trenér Zdeněk Sláma avizoval, že by se do hry mohli v pátečním zápase vrátit někteří uzdravení hráči, kteří už začali s tréninkem. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem sešívaných je slovenský reprezentant Matúš Ševčík s 16 góly a 14 asistencemi, v posledních kolech ho ale mohutně dohání Antonín Hrdina, který už zaznamenal 15 branek a šest asistencí. Svými góly v Olomouci a proti Plzni už načal druhou stovku branek za Slavii.

Helas Brno je na pátém místě s bilancí 8-5-5 a 29 body, na venkovních palubovkách má naprosto vyrovnanou bilanci 3-3-3. Prohrál pouze v Chrudimi, Plzni a na Spartě. Nejproduktivnějším hráčem je zkušený David Cupák s pěti brankami a dvanácti asistencemi, nejlepším střelcem je pak s deseti góly Milan Svoboda. Tarik Lukšija překonal soupeřovy brankáře devětkrát.

V listopadu v hale Vodova v Brně se oba páteční soupeři rozešli smírně, když zápas skončil 3:3. Za Slavii se trefili Kuchta, Homola a Jošt, za Helas Havel, Zdráhal a Lukšija. Poslední domácí zápas s Helasem odehráli sešívaní v říjnu 2021 a zvítězili v něm 5:0. V brněnském dresu tehdy nastoupil také Filip Havrda, který v současnosti působí v Edenu.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (hrající trenér Slavie): "Doufám, že se nám podaří proti Brnu navázat zase na vítěznou domácí vlnu, budeme hrát aktivně, budeme dobře kombinovat a získáme tři body. Věřím, že by do hry mohli už naskočit někteří uzdravení hráči. Je to pro nás velice důležitý zápas, věřím, že nás přijdou znovu povzbudit naši fanoušci, budeme je potřebovat."

Václav Klímek (brankář Helasu Brno): „V pátek nás čeká Slavie aneb konkurent o čtvrté místo a potenciální soupeř pro play-off. Náš první vzájemný zápas se hrál ve vysokém tempu, se spoustou pohledných akcí a od odvety v Praze čekám to stejné. Na zápas se pečlivě připravujeme a jedeme do Prahy vyhrát.”

Přijďte i vy v pátek od 20 hodin povzbudit slávistické barvy v důležitém zápase! Každý fanoušek v hale je znát!

SK Slavia Praha – Helas Brno
1. Futsal liga 22/23
19.kolo 10. 02. 2023, 20:00
Praha | Sportovní hala Slavia 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700