Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 16.2.2023

Do konce základní části zbývají odehrát tři zápasy, Slavia bude hrát ještě dvakrát venku a jednou doma. V pátek večer se v rámci 20. kola představí v Mělníce, který má o osm bodů méně a ještě bojuje o páté místo.

Slavia proti Helasu zaznamenala desátou výhru v sezoně a upevnila si pozici na čtvrtém místě. Na palubovkách soupeřů má před pátečním duelem vyrovnanou bilanci 3-3-3. Vyhrála v České Lípě, v Olomouci a v Liberci, remizovala v Kadani s Perštejnem, s Mýtem a Helasem. Tři prohry jsou z Chrudimi, Plzně a ze Sparty. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem červenobílých je nadále Matúš Ševčík se 17 brankami a 14 asistencemi. Patnáct gólů vsítil Antonín Hrdina. Speciální bude páteční zápas zejména pro brankáře Jana Žežulku, který v Mělníce v minulé sezoně hostoval.

Olympik má na šestém místě 26 bodů s bilancí 8-2-9. V domácí hale pětkrát zvítězil, připsal si také remízu se Spartou. Naopak překvapivě podlehl nováčkovi z Olomouce. Nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem Středočechů je Jiří Vokoun s 27 brankami a 12 asistencemi. Josef Gabčo gólů nastřílel 14, tahoun juniorského týmu Radek Šiler 13. Ve Slavii v minulosti působil Jíří Novotný a také nedávná posila do útoku Filip Hruška, který do Olympiku přestoupil z druholigových Bohemians.

V domácím zápase v listopadu Slavia přehrála Mělník 7:2, Radim Záruba nastřílel hattrick, dvakrát se trefil Tomáš Kuchta, další dvě branky obstarali Antonín Hrdina a hrající trenér Zdeněk Sláma. V Mělníce se oba týmy naposledy utkaly 29. října 2021, sešívaní zvítězili 5:3, když v závěru zápasu rozhodli o třech bodech Leovski a Daniel.

Komentáře před zápasem:

Matěj Sváta (hráč Olympiku):
„V pátek nás čeká těžký zápas s komplexním týmem, který spolu hraje už delší dobu a má nacvičené určitě taktické součinnosti. Musíme se odpíchnout od kvalitní defenzivy, která nám poslední dobou moc nevychází. Pokud se zlepšíme v tomto ohledu, tak věřím, že můžeme naplno bodovat a upevnit si naši pozici pro následující boje v play-off.”

Radim Záruba (hráč Slavie): „Všichni víme, co nás v Mělníce čeká, domácí tým umí využít podmínky ve své hale. Bude záležet ale hlavně na našem výkonu, zda se dokážeme dobře připravit. Vrací se po delší době do sestavy někteří uzdravení hráči, musíme se znovu sehrát. Určitě bychom byli rádi, kdyby se nám podařilo také venku zažili utkání s klidnějším průběhem.“

20. kolo 1. Futsal ligy, pátek 17.2.2023
SK Olympik Mělník - SK Slavia Praha
SH Mělník, 20:00
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700