Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 14.3.2023

Poslední kolo základní části odehrají futsalisté Slavie na palubovce sestupujícího Rapidu Ústí nad Labem. Rozhodne se o tom, zda v tabulce skončí po 22. kole na třetím nebo čtvrtém místě. V prvním případě by soupeřem sešívaných v play off byl Olympik Mělník, v tom druhém Helas Brno.

Sešívaní budou už před odjezdem do Ústí nad Labem znají výsledek zápasu Chrudim -Sparta, který skončil vítězstvím domácích a mají jistotu, že tři body z Ústí budou znamenat třetí místo.

Slavia má na palubovkách soupeřů bilanci 4-3-3 a pasivní skóre 39:46. Červenobílí si čtyři výhry připsali v České Lípě, Liberci, Olomouci a Mělníce. Remízy přivezli z Kadaně, kde hráli s Perštejnem, z Brna a z Vysokého Mýta. Kromě dvou případů se vždy jednalo o utkání, která nabídla dramatický průběh až do závěrečných vteřin.

Před závěrečným duelem základní části vede všechny slávistické statistiky Matúš Ševčík s 19 brankami a 15 asistencemi. Patnáct branek vstřelil Antonín Hrdina, čtrnáct kapitán týmu Jan Homola. Druhý největší počet asistencí má Filip Vaktor – 12.

Domácí utkání proti Rapidu Ústí nad Labem odehráli slávisté v Edenu 2. prosince 2022 a zvítězili jednoznačně 9:0. Čtyři branky a dvě asistence zaznamenal David Jošt, který se v minulém kole vrátil po delší době rekonvalescence znovu do hry. Vysokým vítězstvím 9:1 skončilo také poslední venkovní utkání s Rapidem, které se ovšem hrálo výjimečně v Plzni. V hale Sluneta se představili sešívaní jen v únoru 2021, kdy se oba soupeři rozešli smírně po divoké remíze 8:8.

Rapid Ústí nad Labem ztratil poslední naděje na záchranu ve 21. kole. V tabulce je na posledním 12. místě s 10 body za tři výhry, jednu remízu a sedmnáct proher se skóre 53:143. Nejproduktivnějším hráčem je s 12 góly a 11 asistencemi Jaroslav Zápotocký. Tým vede bývalý legendární futsalový reprezentant Martin Dlouhý.

Komentáře před zápasem:

Matěj Čapek (Rapid):
„S ligou se rozloučíme v úterý doma proti Slavii. I když je soupeř jasným favoritem, chceme se rozloučit dobrým výkonem a důstojným výsledkem.“

Martin Brychta (Slavia): "Máme před sebou zápas v Ústí, Sparta jede do Chrudimi a pokud tam neudělá vítězství, tak bychom mohli skončit třetí. O motivaci do posledního zápasu tak máme postaráno a určitě budeme chtít vyhrát. Bude důležité k tomu přistoupit s plnou koncentrací a dostat zápas co nejrychleji pod kontrolu."¨

Rapid Ústí nad Labem – SK Slavia Praha
22. kolo 1. Futsal ligy, hala Sluneta Ústí nad Labem, 20:00
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700