Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 26.3.2023

Přijďte v úterý večer fandit do haly v Edenu červenobílým barvám! Slavia vstupuje do play off prvním domácím zápasem proti Olympiku Mělník. Možnost začít sérii doma si červenobílí vybojovali díky třetímu místu po základní části. Potřebovat budou podporu každého fanouška!

Slávisté získali v základní části 43 bodů za 13 vítězství a 4 remízy. Dvě výhry jsou ze vzájemných soubojů s Mělníkem. Svého čtvrtfinálového soupeře přehráli nejprve doma v listopadu 7:2, když Záruba nastřílel hattrick, dvě branky přidal Kuchta a jednu Hrdina a hrající trenér Sláma. Sešívaní uspěli také na palubovce soupeře, kde v únoru vyhráli 3:1, jednou se prosadili Křemen a Homola, třetí branka byla vlastní.

Třemi nejproduktivnějšími hráči Slavie v základní části byli Ševčík (21 branek +16 asistencí), Hrdina (17+8) a Homola (15+6). Na Mělník má dobré vzpomínky brankář Žežulka, který ve středočeském klubu strávil minulou sezonu na hostování.

SK Olympik Mělník skončil v základní části na 6. místě s 29 body a pasivním skóre 96:121. Nejproduktivnějším hráčem byl Vokoun (30 branek + 13 asistencí), za ním pak jsou Gabčo (16 + 15) a Šiler (14+10).

Oba týmy mají ve svém středu reprezentanta do 19 let, Tilinger a Šiler se připojí k týmům po návratu z evropské kvalifikace U19 v Itálii.

Komentáře před zápasem:

Jan Žežulka (brankář Slavie): „Mělník bude určitě nepříjemným soupeřem, ostatně nikomu se proti nim nehraje dobře. Mají svůj ojedinělý styl a zejména v jejich specifické domácí hale budeme muset být na pozoru. Kdo jsou nejnebezpečnější hráči? Určitě duo Gabčo - Vokoun. To si myslím, že ale všichni moc dobře víme. Věřím, že budeme na čtvrtfinále dobře připravení, budeme hrát koncentrovaně, předvádět svoji hru, kontrolovat průběh zápasů a postoupíme.“

Jakub Němec (trenér Olympiku): „Čtvrtfinálová série se Slavií je pro nás velká výzva. Budou to velmi těžká a vyrovnaná utkání, ve kterých budou rozhodovat maličkosti. Určitě to bude zážitek jak pro hráče, tak pro diváky, kteří přijdou své týmy podpořit. Od prvního utkání v Edenu očekávám od domácích, že budou chtít diktovat tempo hry a pokusí se co nejrychleji odskočit o více branek. My se budeme pochopitelně snažit, aby to tak nebylo a především chceme odehrát celý zápas bez větších chyb v obraně.”

SK Slavia Praha – SK Olympik Mělník
Play off 1. čtvrtfinále
Úterý 28. března 2023, Sportovní hala Slavia, 20:00.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700