Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 24.4.2023

V Heřmanově Městci začne v úterý semifinálová série mezi FK Chrudim a Slavií. Červenobílí ve čtvrtfinále porazili 3:0 na zápasy Olympik Mělník, Chrudim, která je úřadujícím mistrem a skončila po základní části na druhém místě, postoupila se stejnou bilancí přes FTZS Liberec. Výkop prvního semifinále je v 19 hodin, druhý zápas v Edenu je pak na programu v pátek také od 19 hodin.

Slavia se s Chrudimí v letošní sezona utkala už třikrát. V říjnu prohrála ještě na palubovce soupeře v městské hale, která teď prochází rekonstrukcí, 1:10. Jedinou branku hostů vstřelil Hrdina. Odveta v Edenu se hrála 27. ledna 2023 a sešívaní prohráli 1:4, když jediným jejich střelcem byl kapitán Homola. Oba týmy se utkaly také ve finále Poháru SFČR, ve kterém byl průběh nejvyrovnanější. Hrálo se v pražské UNYP areně 20. prosince a Chrudim o své výhře 5:3 rozhodla až v samotném závěru.

Chrudim ve čtvrtfinále přehrála Liberec 11:2, 3:0 (v Liberci) a 5:1. V play-off nastřílel nejvíc branek český reprezentant David Drozd – 4, třikrát se trefila nejnovější posila Pett a dvakrát pak hned pět futsalistů – Éverton, Radovanovič, Torres, Pavel Drozd a legendární Roman Mareš. V základní části měl nejlepší bilanci Éverton s 29 góly a 18 asistencemi.

Slávisté přehráli třikrát Olympik Mělník – 3:1, 5:4 (po prodl.) a 4:1. Tři branky vstřelil ve čtvrtfinále kapitán Homola, dvě Ševčík a Hrdina. V základní části měli nejlepší statistiky právě dva posledně jmenovaní hráči – Ševčík 21 gólů a 16 asistencí a Hrdina 17 gólů a 8 asistencí.

Komentáře před zápasem:

Radim Záruba (Slavia): "Do semifinále určitě nepůjdeme jako favorit. Chrudim má obrovskou kvalitu a hrají dlouho stejným systémem, takže víme, co od nich čekat. Ale mají to tak propracované, že svého soupeře donutí k chybám a to, že nějaké chyby uděláme, s tím už musíme počítat. My musíme hlavně proměňovat naše šance. Proti Mělníku jsme ve třetím zápase měli příležitostí spoustu a nedali jsme skoro nic, padlo to tam až ke konci. Chrudim tolik šancí nikomu nenabídne. Tam je potřeba využít každou. Půjdeme do toho zápas od zápasu. U nich se nám tolik nedaří, to víme, ale věřím, že náš výkon založíme na týmové bojovnosti, kterou jsme ukázali ve čtvrtfinále a že Chrudim dokážeme potrápit nejenom v domácích zápasech."

Matěj Slováček (FK Chrudim): „Poslední dobou se střetáváme velice často a víme co jeden od druhého čekat. Slavie má dobré individuality a dobře propracovanou obranu. Musíme se maximálně soustředit na každý zápas, abychom sérii zvládli a postoupili do finále."

Marko Radovanovič (FK Chrudim):„Jak už jsem mnohokrát řekl, prožil jsem ve Slavii dva krásné roky. Hrál jsem v mnoha zemích, ale Česká republika je můj druhý domov. Ve Slavii mám spoustu přátel a vždy mě přivítají tím nejlepším způsobem. Mám na působení v Praze hezké vzpomínky. Myslím, že rozhodnou naše zkušenosti, a to že máme přece jenom širší lavičku. Na zápasy se těším, už aby to začalo.“

1. Futsal liga play off – semifinále, 1. zápas
FK Chrudim – SK Slavia Praha
Úterý 25. 4. 2023, Heřmanův Městec, 19:00
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700