Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 29.9.2023

Po střetnutí s mistrovskou Plzní čeká v sobotu Slavii duel s vicemistrem FK Chrudim. Hrát se bude v Heřmanově Městci, kde se naposledy oba týmy utkaly v květnu tohoto roku v semifinále play-off. Slávisté budou chtít navázat na svůj výkon proti Interobalu.

Po domácí výhře nad Rapidem Ústí nad Labem 8:0, vyhráli sešívaní v Brně nad Žabiňskými Vlky 6:2. Ve třetím kole doma hostili Interobal a utkání skončilo 0:2. V tabulce je tým z Edenu zatím na pátém místě se skóre 14:4. Nejlepším střelcem je zatím Antonín Hrdina se třemi góly. Dlouholetá slávistická opora bude moci svoji bilanci vylepšit, když si trest za červenou kartu v duelu s Plzní odpykala při pohárovém vítězství 2:0 nad SAPA Praha.

Chrudim vede od nové sezony nový trenér José Alecio, který nahradil Felipe Condeho, který ve východočeském klubu působil dlouhých sedm let. Klub opustili také Martin Doša, Capinho, Torres a brankář Dudu. Novou posilou je bývalý slávista Radim Záruba, který už si v novém dresu připsal dvě ligové branky. Nejlepším střelcem reprezentant Pavel Drozd, který ke čtyřem gólům přidal i čtyři asistence. V tabulce je Chrudim čtvrtá, když ke dvou výhrám připsala prohru v Plzni.

Slavia se s Chrudimí v minulé sezoně utkala hned šestkrát. V říjnu prohrála v základní části 1. Futsal ligy ještě na palubovce soupeře v městské hale, která teď prochází rekonstrukcí, 1:10. Jedinou branku hostů vstřelil Hrdina. Odveta v Edenu se hrála 27. ledna 2023 a sešívaní prohráli 1:4, když jediným jejich střelcem byl kapitán Homola.

Další duelem bylo ve finále Poháru SFČR, ve kterém byl průběh nejvyrovnanější. Hrálo se v pražské UNYP areně 20. prosince 2022 a Chrudim o své výhře 5:3 rozhodla až v samotném závěru. V semifinále play-off pak Chrudimští vyhráli 3:0 na zápasy (5:0 doma, 4:0 v Edenu a 3:1 doma). Poslední zápas v Heřmanově Městci byl nejvyrovnanější, v něm se také podařilo Slavii vstřelit branku, kterou vsítil kapitán Homola.

Komentáře před zápasem:

Zdeněk Sláma (trenér, SK Slavia Praha):
,,Proti Plzni se mi líbilo, že kluci od začátku najeli na rychlost a dynamiku, kterou utkání proti takovému soupeři má. Tohle budeme potřebovat také proti Chrudimi. Pokud zopakujeme takový výkon jako proti Interobalu, tak věřím, že máme šanci uspět. Mrzí mne, že jsme přišli o Matúše Ševčíka, byl by velice platným hráčem. Máme ale dost kvalitních hráčů na to, abychom ho nahradili."

Radim Záruba (hráč, FK Chrudim): „V zápase bude záležet hlavně na naší koncovce, se kterou se doposud trochu trápíme a určit není optimální. Samozřejmě také bude záležet, jak budou hosté hrát, protože jsem měl možnost osobně naživo vidět duel Slavia – Plzeň a Pražané v něm hráli velice organizovaně a dokázali Západočechům hru docela znechutit. Takže určitě půjde o těžké střetnutí, ale bude to hlavně o nás a našem proměňování šancí."

FK Chrudim – SK Slavia Praha
4. kolo 1. Futsal ligy, SH Heřmanův Městec
30. září 2023, výkop 18 hodin
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700