Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 5.2.2024

V pátek od 20 hodin odehraje Slavia klíčový duel v boji o třetí místo po základní části. Do Edenu přijede Helas Brno, který je v tabulce na čtvrtém místě a na červenobílé ztrácí pět bodů. Slavia má však odehráno o zápas více. Nejenom proto bude důležité sešívané přímo v hale v boji o tři body podpořit!

Slávisté mají za sebou sérii tří zápasů, ve kterých nezískali ani bod. Nejprve prohráli v Plzni, pak doma po statečném boji podlehli Chrudimi, následně ale překvapivě padli na palubovce nováčka Baníku Chomutov. Je nejvyšší čas se vrátit na vítěznou vlnu!

Svěřenci Zdeňka Slámy jsou v tabulce na třetím místě s deseti výhrami, jednou remízou a čtyřmi prohrami. Skóre mají 76:38 a celkem nasbírali 31 bodů. Nejproduktivnějším hráčem je Jan Křemen s 11 góly a 12 asistencemi, nejlepším střelcem pak se 14 góly Antonín Hrdina. Filip Havrda poslal míč do soupeřových branek dvanáctkrát.

Helas Brno má o zápas méně než Slavia a je na čtvrtém místě s 26 body za 8 výher, 2 remízy a 4 porážky. V letošní sezoně došli svěřenci trenéra Tomáše Galii do semifinále Poháru SFČR. Nejproduktivnějším hráčem brněnského týmu je bývalý slávista Martin Směřička s 10 góly a 7 asistencemi. Jeho slovenský spoluhráč Martin Zdráhal má na svém kontě 11 branek a 6 asistencí. Helas využívá také Dominika Baloga, který v nedávné době přišel do týmu z Chrudimi.

První vzájemný zápas skončil 6. listopadu v Brně nerozhodně 3:3. Slávistické branky vstřelili Antonín Hrdina (dvě) a kapitán Jan Homola. Hrdina vyrovnával stav zápasu v poslední minutě.

Komentáře před zápasem:

Adam Vondráček (Slavia): "Po reprezentační pauze se chceme vrátit na vítěznou vlnu a odčinit zaváhání v Chomutově. S Helasem jde o souboj o průběžně třetí místo, které je pro nás důležité jako výchozí pozice pro play off. Doufám, že se kluci vrátí dobře vyladěni a rychle se aklimatizují zpět z Číny na pražské podmínky. Věřím, že body zůstanou doma v Edenu!"

David Cupák (Helas Brno): „V pátek nás čeká další zápas, který pro nás bude velmi důležitý ohledně postavení pro play off. Už teď víme, že nebudeme kompletní, jelikož máme hodně kluků nemocných, ale i tak jedeme do Prahy pro tři body, které by nám velmi pomohly. Slavie se tuto sezonu prezentuje velmi dobrou hrou a zónovou obranou, na kterou se budeme chtít připravit, navíc na posledním reprezentačním srazu měla v nominaci hned pět hráčů, tudíž kvalita hráčů je na velmi vysoké úrovni. Pro nás to bude i zápas, abychom si ověřili, jak na tom jsme.”

SK Slavia Praha - Helas Brno
pátek 9. února 2024, 20 hodin
SH Slavia, 18. kolo 1. Futsal ligy
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700