Autor: Fotbal.cz   Vloženo dne: 16.9.2013

CHANCE futsal liga se v pátek večer naplno rozběhla. Všechna páteční utkání vyhrála domácí mužstva. Největší výhru si připsalo brněnské Tango, které na domácí palubovce vyprovodilo Indoss Plzeň 14:1! Nováčci soutěže také padli. Agromeli Brno prohrálo na Benagu 1:9 a Hradec Králové ve Vysokém Mýtu 4:11.

FC Benago Praha - Agromeli Brno 9:1 (6:1)

Benago začalo zápas výborně a hned v 1. minutě se ujalo po trefě Lištvána vedení 1:0. Po devíti minutách zvýšil na 2:0 novic v sestavě Benaga Štverák. Hosté dokázali ještě v 11. minutě snížit na 1:2 gólem Tumy, jenže to byl od nich v utkání vše. Do přestávky už domácí vedli přesvědčivým rozdílem 6:1.

V utkání si vedla výborně domácí dvojice Rodek – Lištván. Prvně jmenovaný dal pět branek a na dvě nahrál, druhý zase gól dal a čtyři připravil. Výsledek tak skončil jednoznačně. Agromeli navíc přišlo o vyloučeného Veselovského po dvou žlutých kartách.

„Děkuji klukům, že mě poslechli a brali soupeře vážně od první chvíle. Díky tomu se zrodilo rychlé a velké vítězství!“ konstatoval po utkání trenér Benaga Beni Simitči. „Pro nás to byl dobrý trénink na fyzičku. Kluky jsem nabádal, aby pořád soupeře napadali, což vydrželi bez sebemenších problémů. Ted se připravíme pomalu a lehce na ERA-PACK, ať ten zápas máme co nejrychleji za sebou,“ usmíval se Simitči.

Jediný střelec hostujícího týmu Martin Tuma byl po utkání hodně zklamaný. „Jasně se ukázalo, kdo byl favoritem. Na kolena nás srazil už ten první gól v první minutě, i když jsme do Prahy přijeli v takové euforii. Snažili jsme se dál hrát otevřenou partii a po první půli jsme dostali šest branek, tak jsme si o přestávce řekli, že druhý poločas hru trochu zavřeme, abychom už moc neinkasovali,“ hodnotil zápas v pozápasovém rozhovoru hráč Agromeli a pokračoval: „To se nám trochu povedlo, ale Benago bylo stále pánem na hřišti. Benago patří k nejlepším mužstvům futsalové ligy. Věřím, že se z porážky oklepeme a proti Slavii nastoupíme plně koncentrovaní.“

Branky a nahrávky: 1. Lištván (Rodek), 9. Štverák (Rodek), 11. Rodek (Douglas), 12. Brahimi (Štverák), 15. Štverák (Lištván), 20. Rodek (Lištván), 28. Rodek (Štverák), 30. Rodek (Lištván), 31. Rodek (Lištván) – 11. Tuma (Nosko). Rozhodčí: Milner – Černý. ŽK: Nosko, Outrata, Veselovský (vš. A). ČK: 28. Veselovský (A). Benago: Vahala (Bezstarosti) – A. Simitči, Brahimi, Lištván, Rodek, Štverák, Mareš, Hoxha, Kvíčala, Douglas, Kočí. (Kudrna). Trenér Beni Simitči. Agromeli: Sýkora (Sára) – Vrána, Nedělník, Nosko, Tuma, Outrata, Kalina, Veselovský, Slavík, Hanus. Trenér Martin Harnach.

FK ERA-PACK Chrudim - SAT-AN Kladno 4:0 (3:0)

Kladno od začátku utkání poctivě bránilo a v soubojích jeden na jednoho nedalo domácím nic zadarmo. První gól ERA-PACKu v nové sezoně vstřelil v 11. minutě M. Mareš, který ještě předtím orazítkoval tyč dobře chytajícího Konečného. V 16. minutě už vedli domácí 2:0, když obrana SAT-ANu nechala otočit Maxe a ten propálil brankáře. O minutu později ten samý hráč vystihl chybu hostí v rozehrávce a po zásluze ji potrestal – 3:0.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Spousty šancí Chrudimi pochytal Konečný a Kladno se vepředu k ničemu nedostalo. Jedinou branku druhé poloviny vstřelil z prostředku hřiště Dentinho. Mistr tak vykročil za obhajobou vítězstvím 4:0.

Chrudimský trenér Daniel zažil úspěšnou premiéru v nové sezoně: „Jsem velmi spokojený s tím, že jsme začali vítězně. Tři body jsou důležité, protože jsme hráli doma a předvedli jsme dobrý výkon. Pozitivní je, že tým hrál dobře a měl klid na sálovkách. V obraně jsme hráli také velmi dobře. Jedinou negativní věcí je, že jsme spálili příliš mnoho šancí. Výsledek 4:0 není málo, je to hodně, ale mohli jsme vyhrát víc.“ Konkurenti jako Tango, Teplice nebo Benago vyhrály však vyšším rozdílem. „Ve finále máme všichni stejně bodů,“ nedělal si z toho hlavu trenér Daniel.

„Výsledek je sympatický,“ usmíval se po zápase trenér Kladna Petr Hlaváč a zhodnotil utkání: „K mé spokojenosti chybělo nějaké vážnější ohrožení domácí branky. V první půli jsme se do střel dostávali, ale byli jsme neustále pod tlakem. Záleží, jak moc je kvalitní koncovka, protože na ERA-PACKu moc šancí ke vstřelení branky nedostanete.“

Kladno se prezentovalo dobrou a tvrdou obranou. „Defenzivně hrát nechceme. To bylo jen dnes. Proti Chrudimi jsem nechtěl hrát otevřený futsal. Důrazně hrají i domácí. Museli jsme se přizpůsobit. Takto se hraje moderní futsal. Rozhodně jsme nehráli zákeřně,“ upozornil Hlaváč.

I přes porážku viděl kladenský trenér na hře jen pozitiva. „Potěšil mě přístup hráčů k utkání, že i když dostali branky, tak to nezabalili a snažili se dál, proto jsme nedostali osm gólů. Negativa bych u nás neviděl. Celé mužstvo mohu pochválit. Kabina funguje dobře a to nám ve výkonu dost pomohlo,“ dodal hostující kouč.

Branky a nahrávky: 11. M. Mareš (Dentinho), 16. Max (Dentinho), 17. Max, 32. Dentinho (M. Mareš). Rozhodčí: Sebök – Kincl. ŽK: M. Mareš – Junek, Frič, Hafenrichter. ERA-PACK: Žďánský (Meller) – M. Mareš, R. Mareš, Slováček, Max – Dentinho, Rešetár, Koudelka, Chmelík. Trenér Daniel. Kladno: Konečný (Čížek) – Müller, Výborný, Abrhám, Pleyer – Junek, Frič, Jaráb, Vašák, Hafenrichter, Chrobák, Studený. Trenér Petr Hlaváč.

FC Tango Brno - SK Indoss Plzeň 14:1 (6:1)

Tango nastoupilo s první čtyřkou Chadzidis, Záruba, Svoboda a Buršík a ihned uzamklo hosty u jejich branky. Po sto vteřinách se tlak vyplatil, Chadzidis po rohu posunul na střelu Zárubovi a ten z deseti metrů vymetl pavučinu v levé šibenici - 1:0. Pak nastoupila „repre“ čtyřka Kovács, Brůna, Belej, Seidler, kterým k zásahu stačilo vteřin jedenáct a tři doteky s míčem - 2:0. Tango se však v průběhu první půle nechalo uspat, přestalo být důsledné, Plzeň se dostávala stále víc do mezihry a zaslouženě korigovala. Prudká a přesná přihrávka prošla zkoprnělou obranou, Vitoušovu tutovku Kubíček zázračně vytáhl z prázdné branky, ale volně ležící míč napálil do sítě Filinger - 2:1. Domácí se ale rychle vrátili na střeleckou notu, „Jumbo" Seidler si vybojoval míč na půli a rychlý brejk zakončil bodlem na zadní tyč, za minutku mu z první servíroval pozvánku k dalšímu zásahu parťák Belej - 4:1. V patnácté minutě nastoupila poprvé v dresu Tanga letní posila Rodrigo Taverna. Nejprve se prezentoval přihrávkou Kovácsovi do ošemetné situace, po minutě si ale naběhl na zpětnou přihrávku Seidlera a nekompromisní bombou levou nohou vstřelil svoji první branku v dresu Tanga - 5:1. Nakonec padl ještě jeden gól, po pravé straně se prohnal Buršík, s klaksonem poslal zpětnou přihrávku před branku, kde si míč srazil do vlastní sítě hostující hráč. Rozhodčí branku uznal - 6:1.

Do druhé části hry nastoupila jako první „repre“ čtyřka a svoje střídání ozdobila excelentní souhrou z rohu a brankou Seidlera - 7:1. Tempo hry pak oproti první části krapet pokleslo. Dalších zásahů si domácí fanoušci užili ve 28. a 29. minutě a hned čtverného. Dvakrát Seidler, jednou Belej a Šidla rozmetali obranu nebohého Indossu - 11:1. Hosté ve druhé části byli až příliš málo nebezpeční, přesto se neustále snažili hrát dopředu a pokoušet dát branku, doplatili samozřejmě na prakticky nulovou přípravu a fakt, že museli první kolo jet právě na palubovku silného Tanga. Kvalitativní rozdíl byl příliš velký, připravenost obou týmů diametrálně odlišná a Tango tak zopakovalo vysoké výhry z loňského vzájemného měření sil. Michal Seidler začal sezonu skvěle. Dal šest branek.

Branky a nahrávky: 2. Záruba (Chadzidis), 2. Belej (Seidler), 12. Seidler, 13. Seidler (Belej), 17. Taverna (Seidler), 20. vlastní, 22. Seidler (Belej), 28. Belej (Chadzidis), 28. Seidler (Bočánek), 29. Seidler (Chadzidis), 29. Šidla (Pollák), 32. Seidler (Taverna), 33. Belej (Seidler), 37. Záruba (Brůna) - 11. Filinger (Vitouš). Rozhodčí: Linhart – Petr. Tango Brno: Kubíček (Bočánek) - Taverna, Brůna, Belej, Kovács, Seidler, Záruba, Chadzidis, Svoboda, Šidla, Buršík, Pollák. Trenér Marian Berky. Indoss Plzeň: Vykoupil (Pfleger) - Koc, Vitouš, Böhm, Šebek, Lukáš, Lávička, Gabriel, Kubík, Přibáň, Filinger.

FC Balticflora Teplice - Helas Brno 5:0 (0:0)

Bez reprezentanta Michala Holého, který je po operaci menisku, a s dalším reprezentantem Slámou na lavičce, ale už s novou posilou de Souzou z Brazílie na hřišti, nastoupila v pátek večer Balticflora k utkání 1. kola nového ročníku CHANCE futsal ligy. Brněnský Helas přijel na Stínadla bez několika opor a pouze s jedním odehraným přípravným zápasem v nohách. „Vlci“ nakonec vstup do své jubilejní páté sezony zvládli a vyhráli 5:0, v první půli se ale trápili, stav byl po 20 minutách hry bezbrankový.

Nad prvním poločasem se vznášel přízrak pátku 13. Od Balticflory se několikrát odklonilo štěstí. Jako první nastřelil tyčku de Souza, poté jí orazítkoval Novotný a ještě jednou ebenový futsalista z Brazílie.

Na první střídání druhého poločasu naskočil zranění doléčující Sláma. Jakoby tento hráč přinesl Teplicím potřebné štěstí. Během dvou minut dala Balticflora dva góly a odčarovala konečně kouzlo brankář Helasu Šimona. Když ve 24. minutě přidal třetí gól Paulo Pinto, byl osud utkání zpečetěný. V tu dobu se už hrál pohledný futsal, šance se střídaly na obou stranách. Velmi dobře chytal teplický brankář Tiago, hned na úvod sezony si připsal čisté konto! Do konce utkání ještě Teplice vstřelily dvě branky a potěšily své fanoušky, kteří jim po skončení zápasu s chutí zatleskali.

„První poločas jsme hráli 0:0, což bylo dobré,“ pochvaloval si trenér Helasu Jan Loup, který se hned vzápětí obořil na rozhodčí: „Myslím si, že rozhodčí měli udělit minimálně jednu červenou kartu pro domácí, protože tam nejprve sestřelili hrubě Cupáka a poté i Havlíka. To bylo ještě za bezbrankového stavu. Po otočeném autu jsme ve druhé půlce inkasovali na 0:1. Teplice i tak byly jednoznačně lepší a vyhráli zaslouženě. Zklamal mě však kvalitní rozhodčí Henych, že neviděl ty dva zákroky.“

Asistent teplického trenéra Jan Barnat pochválil trenéra za poločasové rady: „Dalo se čekat, že zápas bude buď jednoznačný, nebo nás bude Helas trápit. Ukázalo se, že náš trenér Bruno je zkušený a když přišel o přestávce do kabiny, tak věděl, co říct. Moc toho sice neřekl, ale měl jednu důležitou věc připravenou. Bylo vidět, že soupeře za těch dvacet minut zkouknul.“ A co bylo tou jednou informací? „Brno mělo hodně vyčkávací taktiku a cílem bylo vyřadit z bránění Cupáka, což se při jedné brance povedlo,“ prozradil Barnat.

Branky a nahrávky: 21. Ferreira (Souza), 22. Souza (Ferreira), 24. Paulo Pinto (Barbosa), 30. Rafael (Flavio), 38. Novotný (Ferreira). Rozhodčí: Henych - Melničuk. ŽK: Bruno Barbosa (T). Diváci: 150. Balticflora: Tiago (Kalina) – Novotný, Kilián, Mamjev, Sláma, Bruno, Paulo, Souza, Ferreira, Rafael, César Antonio. Hrající trenér Bruno. Helas: Šimon (Tuháček) – D. Cupák, Šplíchal, Sýkora, Havlík – Lerch, Lidmila, Ovčarčík, Klimeš. (Vlach, V. Cupák). Trenér Jan Loup.

Nejzbach Vysoké Mýto - UFA Hradec Králové 11:4 (8:2)

Nováček z Hradce Králové se na půdě Nejzbachu držel do 5. minuty, během níž inkasoval dvě branky od Boušky – novice v dresu Vysokého Mýta. O minutu později sice snížil na 1:2 Podolník, ale pak přišla gólová smršť Nejzbachu, kterou utlumil až v 19. minutě Vydarený korekcí na poločasových 2:8!

Po přestávce jako by se hosté znovu nadechli a snížili na 4:8, jenže to bylo od nich vše. Domácí pak ve východočeském derby přidali další tři branky a vyhráli vysoko 11:4. Po třech brankách za domácí tým vstřelili Bouška a J. Gerčák.

„Výsledek vypadá jednoznačně,“ usmíval se trenér domácích Martin Brychta a zhodnotil zápas: „Začátek zápasu se nám povedl. Odskočili jsme na čtyři góly, i když jsme inkasovali. První poločas jsme odehráli dobře, ale druhá půle už tak dobrá nebyla. Nepodařilo se nám na začátku druhého poločasu skórovat. Soupeř se svými góly ještě dostal relativně na dostřel, ale pak nám to tam začalo padat a výsledek je jednoznačný. Na začátek soutěže to byl dobrý zápas, ale vím, že máme na čem pracovat.“

Branky a nahrávky: 5. Bouška, 5. Bouška (J. Gerčák), 7. Forgáč (Sklenář), 11. Vladyka (J. Gerčák), 12. Šabata, 15. J. Gerčák (Vladyka), 16. Sklenář, 17. Sklenář (Münzberger), 30. J. Gerčák, 31. J. Gerčák (Vladyka), 35. Bouška – 6. Podolník (Friedl), 19. Vydarený (Černý), 26. Šmíd (Vydarený), 28. Kilevník (Podolník). Rozhodčí: Krupa – Nagy. ŽK: Mich. Brychta (N). Nejzbach: L. Gerčák (Molnár) – Münzberger, Jeníček, Novotný, Šabata, J. Gerčák, Michalec, Netolický, Bouška, Forgáč, Sklenář, Mich. Brychta, Vladyka. Trenér Martin Brychta. Hradec Králové: Menšl (Mašek) – Černý, Kilevník, Podolník, Vydarený, Šmíd, Holec, Chromek, Friedl, Jelínek, Hrůša. Trenér Ivo Kotrba.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700