Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 19.9.2013

CHANCE futsal liga pokračuje svým druhým kole, které se tentokrát odehraje od středy do pondělí, kdy kolo uzavře duel Agromeli Brno – Slavia Praha. V pátek večer se hrají zbylá čtyři utkání. Ve středeční předehrávce vyhrálo Vysoké Mýto 4:2 na půdě Helasu Brno.

Helas Brno – Nejzbach Vysoké Mýto 2:4 (1:1) – předehráno ve středu večer

Ve středu kralovali brankáři. Rozhodl vysokomýtský Gerčák

Brno – V předehrávce 2. kola CHANCE futsal ligy zavítal Nejzbach Vysoké Mýto do Brna, kde se ve středu večer střetl s tamním Helasem. Domácí však podruhé v řadě prohráli. Nejzbach má opačnou bilanci a minimálně do pátku povede ligu.
Helas Brno – Nejzbach Vysoké Mýto 2:4 (1:1)
Hosty dostal do vedení po čtrnácti minutách střelec hattricku z minulého kola Jakub Gerčák, ale domácí kapitán David Cupák pohotově odpověděl a vyrovnal na poločasových 1:1. Po devíti minutách druhé půle udělal kličku domácímu brankářovi Šimonovi Sklenář a hosté znovu vedli. Tentokrát Helas vyrovnal o poznání déle. Až tři minuty před koncem srovnal Lacko – 2:2.
Jenže závěr přinesl to největší drama. Padesát vteřin po vyrovnání Nejzbach znovu vedl. Sklenář posunul míč na volného Jiráského, jehož rána z voleje zapadla k tyči. Helas začal hrát bez brankáře, čehož využil brankář Libor Gerčák a svým typickým gólem přes celé hřiště pečetil výhru svého týmu.
Trenér Nejzbachu Vysoké Mýto Martin Brychta měl po utkání radost: „Rozhodla naše bojovnost ke konci zápasu. Utkání jsme si totiž v první půli mohli rozehrát mnohem lépe, ale zahodili jsme snad pět tutových šancí. Soupeř hrál druhý poločas lépe. Sice jsme vedli, ale po vyrovnání na 2:2 mohl vyhrát kdokoliv. Nakonec jsme výhru ubojovali.“
Brychtův tým má dobrý rozjezd – dva zápasy a šest bodů. „Rozhodně je pro mě vítězství v Brně cennější. Start do sezony mě zatím výsledkově dost těší,“ usmíval se kouč hostí.
„Zahráli jsme smolné utkání,“ hlesl po utkání trenér Brna Jan Loup a pokračoval: „Prohrávali jsme 0:1 po hezké akci. Po vyrovnání jsme na soupeře ve druhé půli vyrukovali s presinkem. Měli jsme dvě nebo tři pološance, jenže pak jsme udělali dvě chyby a prohrávali jsme. Za stavu 2:2 jsme znovu propadli a prohrávali jsme 2:3. V power play jsme Nejzbach vyšachovali, ale Klimeš před prázdnou bránou trefil tyč. Za to nás Gerčák potrestal střelou do prázdné brány. Soupeř byl šťastnější a vyhrál.“
V minulém utkání Loup rozhodčí kritizoval, nyní je chválil: „Dneska musím pochválit oba rozhodčí. Nebyli za celý zápas vidět, což je pro rozhodčí dobře. S Nejzbachem bývají většinou zápasy tvrdé, ale s odchodem Formánka hraje Vysoké Mýto techničtěji.“
Branky a nahrávky: 14. D. Cupák (Lacko), 37. Lacko (D. Cupák) – 14. J. Gerčák (Šabata), 29. Sklenář (Münzberger), 38. Jiráský (Sklenář), 39. L. Gerčák. Rozhodčí: Honěk – Markovský. ŽK: Havlík (B). Helas Brno: Šimon (Večeřa, Tuháček) – D. Cupák, Lacko, Sýkora, Havlík, Šplíchal, Lerch, Klimeš, Lidmila, Ovčačík, Vlach, V. Cupák. Trenér Jan Loup. Nejzbach Vysoké Mýto: L. Gerčák L. – Münzberger, Jeníček, Šabata, J. Gerčák, Michalec, Jiráský, Molnár, Netolický, Bouška, Forgáč, Sklenář, Mich. Brychta, Vladyka. Trenér Martin Brychta.

SK Indoss Plzeň – FC Balticflora Teplice
Plzeňský Indoss nezačal sezonu vůbec dobře. Na hřišti Tanga prohrál 1:14 a rázem se ocitl na posledním místě tabulky. Odtamtud se bude chtít dostat v premiérovém domácím utkání proti Teplicím. Ovšem Indoss to nebude mít jednoduché. Teplice ukázaly svou sílu v prvním kole, kdy zvlášť ve druhém poločase „rozebrali“ Helas Brno a zvítězily bez inkasované branky 5:0. Uvidíme, jestli se jim podobně povede na hřišti soupeře.
Termín utkání: pátek 20. září 2013, 20.00 hod.
Onlajny.cz: http://www.onlajny.com/match/index/id/79912

UFA Salamandr Hradec Králové – AC Sparta Praha
Nováčka z Hradce Králové čeká ostrá domácí premiéra proti pražské Spartě. Salamandr by rád poprvé bodoval, ale ligovou realitu poznal v prvním kole, kdy prohrál ve Vysokém Mýtě 4:11. Za to Sparta půjde do zápasu posilněná výhrou v derby 6:4. Favoritem zápasu je tak tým z Prahy.
Termín utkání: pátek 20. září 2013, 20.30 hod.
Onlajny.cz: http://www.onlajny.com/match/index/id/79911

FK SAT-AN Kladno – FC Tango Brno
Dramatický zápas se očekává v Kladně. Hosté to rozhodně nebudou mít jednoduché jako v prvním kole, kdy porazili 14:1 Plzeň. Kladno se na úvod sezony prezentovalo dobrým týmovým výkonem na palubovce chrudimského mistra. Porážka „jen“ 0:4 hovoří za vše. Kladno bude doma nepříjemným soupeřem pro všechny celky. Zvládne Tango tuto zkoušku?
Termín utkání: pátek 20. září 2013, 20.30 hod.
Onlajny.cz: http://www.onlajny.com/match/index/id/79913

FC Benago Praha – FK ERA-PACK Chrudim
Benago čeká ve druhém domácím utkání sezony tvrdý oříšek. Chrudim v prvním kole ukázala, že svého soupeře dokáže natolik přehrát, že se nedostane ani k pořádnému zakončení. Povede se Benagu na domácí palubovce poprvé překonat chrudimskou obranu? Jistě by se o to mohl pokusit domácí lídr Marcel Rodek, který v prvním kole zatížil konto Agromeli Brno hned pětkrát.
Termín utkání: pátek 20. září 2013, 21.00 hod.
Onlajny.cz: http://www.onlajny.com/match/index/id/79914

Agromeli Lino Brno – SK Slavia Praha
Souboj dvou poražených celků v prvním kole zakončí druhé kolo v pondělí. Zatímco Slavia prohrála v derby důstojně, Agromeli Brno prohrálo vysoko 1:9 na Benagu. Navíc domácímu celku bude chybět vyloučený Veselovský. Je otázkou, jak si Agromeli na domácí palubovce povede, Slavia je však favoritem.
Termín utkání: pondělí 23. září 2013, 20.00 hod.
Onlajny.cz: http://www.onlajny.com/match/index/id/79910
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700