Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 24.3.2014

Základní část CHANCE futsal ligy v pátek večer skončila. Smutek zavládl v Brně. Domácí Agromeli nedokázalo získat kýžený bod a sestupuje do II. ligy. Známy už jsou naopak všechny čtvrtfinálové dvojice. Slavia pojede do Chrudimi a Sparta do Teplice. Benago se střetne s Kladnem a třešničkou na dortu bude brněnské derby mezi Tangem a Helasem.

FC Agromeli Brno – AC Sparta Praha 1:5 (1:2)
Sparťané prohrávali v Brně brzkou brankou Noska, ale už do přestávky zápas točili. „Hrál se nervózní zápas. Domácím šlo o vše a my jsme také chtěli vyhrát, protože se potvrdily všechny prognózy. Chtěli jsme skončit sedmí,“ říkal trenér Sparty Aleš Štorc a hodnotil samotný zápas: „První poločas byl vyrovnaný, nervózní a hektický. Ve druhé půli jsme se uklidnili. Hráli jsme více futsal. Domácí hráli jednoduše na pivota a stříleli ze střední vzdálenosti. Dobře zachytal brankář Martin Mareš a celkově jsme podali dobrý týmový výkon. Brněnští byli hodně nervózní, dostali dvě červené karty, ale to k takovým zápasům patří.“
Domácí trenér Martin Harnach se krátce po zápase nechtěl k duelu vyjádřit: „Jsem ještě plný adrenalinu, raději nebudu nic říkat.“
Branky a nahrávky: 6. Nosko (Mica) – 14. Stejskal (Mareš), 19. Zapletal (Semerád), 37. Dlouhý (Stejskal), 38. Zapletal, 39. Holeček (pk). Rozhodčí: Černý – Petr. ŽK: Mica, Outrata, Vrána (B). ČK: 38. Outrata, 39. Mica. Diváci: 100.
Agromeli Brno: Sára (Sýkora) – Nedělník, Dornay, Veselovský, Nosko, Outrata, Mica, Tůma, Vrána. Trenér Martin Harnach.
Sparta Praha: Mareš (Vozár) – Formánek, Holeček, Sop, Dlouhý, Zapletal, Semerád, Doša, Havrda, Rott, Holeček, Stejskal. Trenér Aleš Štorc.

Nejzbach Vysoké Mýto – SK Slavia Praha 2:6 (1:2)
Slavia o své výhře na východě Čech rozhodla po přestávce, kdy se dostala do klíčového vedení 4:1. „Přijeli jsme s osmi hráči do pole. Všichni si zahráli a jsem rád, že jsme zápas ve Vysokém Mýtě zvládli, protože za svou trenérskou kariéru jsem tam mockrát nevyhrál,“ usmíval se kouč sešívaných Jiří Baborák a navázal: „Domácí se sice snažili, ale chyběl jim dirigent Vladyka. Nastoupili mladí kluci, které řídil brankář Gerčák. U nás bylo podstatné, že jsme hráli disciplinovaně a trestali jsme chyby soupeře.“
Branky a nahrávky: 7. Vágner, 30. Vágner (Šabata) – 6. Eisenreich, 12. M. Hrdina (Novotný), 23. Oliva (Mar. Brychta), 29. Oliva, 34. Oliva (M. Hrdina), 39. Mar. Brychta. Rozhodčí: Trlida – Hofmann. ŽK: Vágner (VM).
Vysoké Mýto: L. Gerčák (Molnár) – Mich. Brychta, Michalec, Jiráský, Vágner, Forgáč, J. Gerčák, Šabata, Dostál, Beran, Netolický. Trenér Martin Brychta.
Slavia Praha: Krajč (Kučera) – Mar. Brychta, Eisenreich, Vejvoda, Oliva, Novotný, M. Hrdina, Krátký, Matějka. Trenér Jiří Baborák.

Balticflora Teplice – Salamandr Hradec Králové 10:1 (4:1)
Domácí celek zaskočil ve 4. minutě hostující Bůžek, který otevřel skóre, jenže pak už patřila palubovka pouze Balticfloře. „O naší výhře rozhodl přístup k zápasu,“ tvrdil kapitán Teplice Jiří Novotný a pokračoval: „Od začátku jsme chtěli vyhrát. Díky naší převaze bylo od úvodu jasné, kdo vyhraje. Hradec Králové nepřijel v silné sestavě. Nastoupili mladí kluci. Celý zápas jsme do nich bušili, proto i ten výsledek deset jedna.“
Prezident hradeckého klubu Miloš Němeček spíše sledoval zápas Agromeli – Sparta: „Hráli jsme v Teplicích s juniorkou. Nastoupili kluci, kteří nikdy nehráli ligu. Zápas jsme jeli odehrát a pouze jsme čekali, jak dopadne Sparta v Brně. O ničem jiném to nebylo. Neuhráli jsme sice solidní výsledek, ale záchrana je záchrana, což je nejdůležitější.“
Branky a nahrávky: 8. Guilherme (Pierre), 11. Ferreira (Sláma), 11. Ferreira (Novotný), 15. Novotný, 21. Ribeiro (Holý), 24. Guilherme (Pierre), 29. Emerson (Guilherme), 31. Novotný (Salák), 36. Pierre (Salák), 38. Holý (Emerson) – 4. Bůžek (Kollár). Rozhodčí: Chládek – Henych. ŽK: Ferreira, Guilherme – Jošt, Kollár. Diváci: 100.
Teplice: Tiago (Kalina) – Kiliján, Ferreira, Novotný, Ribeiro, Sláma, Salák, Emerson, Holý, Pierre, Guilherme. Trenér Augusto.
Hradec Králové: Menšl (Bartek) – Friedl, Chromek, Kollár, Bůžek, Jošt, Tomášek, Lisý, Baťka, Holec, Hrůša. Trenér Petr Hoffmann.

Tango Brno – Helas Brno 11:2 (5:1)
Tango od začátku zápasu diktovalo tempo hry a střílelo jednu branku za druhou. „V tomto derby oba celky věděly, že na sebe mohou narazit v play off. Přál jsem si, abychom šli na Helas. Tango šlo do zápasu s cílem vyhrát, což se podařilo,“ oddychl si domácí trenér Marian Berky, který se na čtvrtfinále těší: „Budeme chtít rozhodně postoupit i do semifinále. Řekl bych, že tato série bude pro Brno pěkný zážitek. Pro jeden z celků z Brna půjde o pěknou rozlučku se sezonou.“
„Ukázalo se, že nám dnes nechytal David Šimon,“ hledal příčiny vysoké porážky trenér Helasu Jan Loup a navázal: „Kluci k tomu přistoupili hodně laxně, jenže ono se to hodnotí z dvou pohledů. Ve čtvrtfinále jsme chtěli jít na Tango. Ne že by Tango bylo slabší než ostatní, ale budeme hrát doma před početným publikem. Trochu jsme kalkulovali, že bychom ani nemuseli vyhrát, ale dostat jedenáct gólů, byla rána pod pás. Do dnešního dne jsme měli třetí nejlepší obranu. Jedenáct branek jsme nedostali hodně dlouho. Je to ostuda.“
Branky a nahrávky: 2. Belej (Chadzidis), 3. Záruba (Svoboda), 5. Chadzidis (Belej), 8. Svoboda (Buršík), 19. Seidler, 22. Seidler, 25. Buršík (Svoboda), 26. Belej (Seidler), 27. Brůna (Belej), 30. Buršík (Peška), 32. Chadzidis (Belej) - 9. D. Cupák, 23. Ovčačík (Lacko). Rozhodčí: Vomastek – Linhart. Bez karet. Diváci: 600.
Tango Brno: Bočánek (Zrzavý) - Belej, Seidler, Záruba, Chadzidis, Peška, Havel, Svoboda, Kovács, Buršík. Trenér Marian Berky.
Helas Brno: Večeřa (Tuháček) - Ovčačík, D. Cupák, Havlík, Lidmila, V. Cupák, Vlach, Klimeš, Lacko, Hanuš, Šplíchal, Juříček, Presl. Trenér Jan Loup.

FK ERA-PACK Chrudim – Indoss Plzeň 14:1 (7:0)
Zápas prvního s posledním ani nemohl dopadnout jinak. Chrudim si zastřílela a Plzeň odjela s výpraskem. „Pro nás šlo o jednoduchý zápas. Myslím si, že soupeř předvedl takovou hru, na jakou v současné době má. My jsme si zastříleli. Zápas pro nás dopadl tak, jak jsme si představovali,“ řekl k utkání chrudimský asistent Jaroslav Bartušek.
„Není co hodnotit,“ usmíval se plzeňský hrající trenér Petr Kučera a pak se přeci jen rozpovídal: „Byla to pro nás dobrá škola. Soupeř byl jednoznačně lepší. Je to úplně jiná třída než my. Můžeme to brát jako cennou zkušenost. Na závěr nás hodně potěšil vstřelený gól.“
Branky a nahrávky: 2. Koudelka (R. Mareš), 3. Douglas (R. Mareš), 6. M. Mareš (Max), 8. Slováček (Rešetár), 11. Chmelík (M. Mareš II), 13. Max, 14. Douglas, 25. Max (Slováček), 27. Max (Douglas), 27. Chmelík (Slováček), 29. Max, 36. Douglas (Chmelík), 38. Douglas, 38. Chmelík (M. Mareš II) – 40. vlastní. Rozhodčí: Ježek – Lasch. ŽK: R. Mareš – Koc, Šebek. Diváci: 200.
Chrudim: Olinha (Žďánský) – R. Mareš, Popelka, Max, Douglas, Rešetár, Felipe, M. Mareš II, Koudelka, Chmelík, Slováček, M. Mareš. Trenér Daniel Ibanes.
Plzeň: Vykoupil (Diviš) – Vnuk, Filinger, Vitouš, Koc, Šebek, Kučera, Böhm, Navrátil, Gabriel. Trenér Petr Kučera.

Benago Praha – SAT-AN Kladno 4:4 (3:2)
Vyrovnaný zápas se v konečném součtu projevil i na výsledku. Kladno nejprve vedlo 2:0, ale Benago do přestávky výsledek otočilo. Ve druhé půli pak satani srovnali na konečných 4:4. „Jsem zklamaný, protože jsme měli spousty šancí, které jsme neproměnili. Jsem zklamaný z výsledku, ale z konečného pořadí nikoliv. Skončili jsme čtvrtí a budeme hrát s Kladnem, což jsme si přáli. Nakonec to tak asi osud chtěl,“ hodnotil střetnutí domácí trenér Beni Simitči.
„Bod z venku je úspěch,“ přiznal kladenský trenér Petr Hlaváč, „Pomohl nám k pátému místu, takže jsme spokojení. Jeden zápas s Benagem jsme odehráli a teď máme ještě minimálně tři před sebou. S výsledkem jsem spokojený.“
Branky a nahrávky: 10. Capeta (Štverák), 16. Štverák (Capeta), 18. Rodek (Brahimi), 34. Rodek (Bezstarosti) – 5. Abrhám (Frič), 9 Junek, 24. Výborný (Abrhám), 37. Abrhám (Pleyer). Rozhodčí: Smreček – Milner. ŽK: Lištván (B). Diváci: 100.
Benago Praha: Bezstarosti (Vahala) – A. Simitči, Brahimi, Šnídl, Rodek, Lištván, Štverák, Dvořák, Sasák, Capeta. Trenér Beni Simitči.
Kladno: Bellada (Tetour) – Junek, Hafenrichter, Müller, Výborný, Pleyer, Frič, Abrhám, Jaráb, Fujdiar. Trenér Petr Hlaváč.

Čtvrtfinálové dvojice play-off jsou známé
Poslední kolo základní části nejvyšší soutěže rozhodlo o složení dvojic pro čtvrtfinále play-off, která začne 4. dubna 2014. Výhodnější pozici si vybojovaly týmy na prvních čtyřech místech, které budou mít výhodu většího počtu utkání na domácí palubovce.

O konkrétních termínech čtvrtfinálových utkání se rozhodne příští týden po domluvě všech zainteresovaných klubů.

Čtvrtfinálové dvojice play off
FK ERA-PACK Chrudim – SK Slavia Praha
FC Balticflora Teplice – AC Sparta Praha
FC Tango Brno - Helas Brno
FC Benago Praha - SAT-AN Kladno
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700