Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 27.5.2014

Finále jako hrom! Nádherný třetí zápas finálové série play off zakončil sezonu 2013/14 CHANCE futsal ligy. Z mistrovského titulu se radují podesáté v historii futsalisté ERA-PACKu Chrudim, kteří v pondělním střetnutí otočili proti Teplicím nepříznivý vývoj a vyhráli 4:3.

Po úvodní šancích Chrudimi zahrozil hostující Emerson, který trefil tyč Žďánského branky. Tepličtí sázeli v utkání hlavně na české hráče, což se jim vyplatilo v 7. minutě. Novotný poslal míč mezi nohy domácího Felipeho a zakončující Salák měl lehkou práci – 0:1. Chvíli poté však bylo srovnáno. Felipe poslal do lajny Rešetára, který si obhodil posledního hráče Teplic a lehkým dloubnutím překonal gólmana Tiaga – 1:1. Ve druhé polovině úvodní dvacetiminutovky ukázal své umění i teplický Sláma, svá kouzla však zakončil střelou do spojnice tyčí. Na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci Felipe.

Po přestávce hrála Balticflora výborně a udeřila do pootevřené chrudimské obrany. Ve 23. minutě střílel z otočky Salák a trefil „angličana“ – 1:2. O čtyři minuty déle se pod bezmocným Žďánským trefil Pinto – 1:3. Chrudim začala s power play a hned nastřelila tyč po ráně Felipeho. Gól však dlouho nepřicházel a nervozita houstla.

Až ve 31. minutě napřáhl téměř z půlky hřiště Douglas a svou pumelicí bodlem propálil po zemi Tiaga. Srovnáno bylo čtyři minuty před koncem a domácí hala byla ve varu: Rešetár se uvolnil na levé straně a ranou na zadní tyč nedal teplickému brankáři šanci – 3:3. Skvělý futsal nabídl rozuzlení minutu poté. Douglas vypálil z pravé strany, Tiago míč podcenil a vyprodaná chrudimská hala propukla v nadšení. Obrat dokonán – 4:3!

Teplice ještě zkusily hru bez brankáře, ale domácí podržel Jakub Žďánský. ERA-PACK tak mohl začít mohutně slavit jubilejní desátý titul po jednom z nejhezčích finále v historii futsalu. Nejlepším hráčem finálové série byl vyhlášen chrudimský Douglas.

FK ERA-PACK Chrudim – FC Balticflora Teplice 4:3 (1:1)
Branky a nahrávky: 8. Rešetár (Felipe), 31. Douglas (M. Mareš), 36. Rešetár (Max), 37. Douglas - 7. Salák (Novotný), 23. Salák (Pierre), 27. Pinto (Novotný). Rozhodčí: Linhart – Honěk. ŽK: Max – Emerson, Salák, Pinto. Diváci: 720 (vyprodáno). Konečný stav série 3:0.
Chrudim: Žďánský (Ton) – Douglas, M. Mareš, Rešetár, Max – Popelka, Dentinho, Felipe, M. Mareš II, Koudelka, Chmelík. Trenér Daniel Ibañes.
Teplice: Tiago (Kalina) – Ribeiro, Sláma, Holý, Emerson – Pinto, Ferreira, Novotný, Salák, Pierre, Guilherme. Trenér Fernando Augusto.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700