Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 8.1.2023

V sobotu 7. ledna se v novém roce znovu rozeběhly také mládežnické soutěže. Týmy Slavie U17 a U19 se představily v Plzni. Sedmnáctka v dramatickém utkání zvítězila 4:3 nad Plzní, když o vítězství rozhodl tři vteřiny před koncem svojí čtvrtou brankou Lukáš Kuča. Devatenáctka prohrála o branku s Bohemians, ale ve druhém střetnutí díky týmovému a disciplinovanému výkonu přehrála domácí Plzeň 3:0. V příštím kole se oba týmy představí v neděli 15. ledna v Edenu.

Slavia U19 – Bohemians 1905 U19 2:3 (0:3)
Branky:
30. Veselý (Slapnička). 31. Tilinger (Klaban) – 16. Kosina, 18. Fejgl, 20. Nekvasil
Slavia U19: Schuster (Kautský) – Altera, Hruška, Filip Klaban, Říčka, Slapnička, Tilinger, Syruček, Šrejber, Veselý

Slávisté doplatili na slabší první poločas, ve kterém inkasovali tři branky, které si soupeř připravil po precizně dokombinovaných kontrech. Po přestávce ale svěřenci trenéra Homoly stáhli soupeřův náskok a donutili soupeře velice dobře bránit až do samotného závěru.

Hodnocení trenéra Jana Homoly: "Zápas jsme si prohráli sami. První poločas nám Bohemians odskočili na tři góly, a pak bylo těžké dotáhnout soupeřův náskok. Nicméně ve druhém poločase jsme si vytvořili neustálý tlak a mohli klidně zápas zremizovat. Bohemians má letos vynikající tým, a právem bude hrát o titul."

Slavia U19 – Interobal Plzeň U19 3:0 (1:0)
Branky:
4. Veselý (Klaban), 33. Syruček (Šrejber), 40. Veselý (Tilinger)
Slavia U19: Nerad (Schuster)– Altera, Hruška, Filip Klaban, Říčka, Slapnička, Tilinger, Syruček, Šrejber, Veselý

Junioři předvedli velice koncentrovaný a týmový výkon, v úvodu zápasu vstřelili vedoucí branku, pak čelili power-play soupeře, kterou poctivě odbránili, navíc se mohli opřít o pozorného brankáře Nerada, který v zápase udržel čisté konto. V závěrečné minutě pak Veselý svojí druhou brankou definitivně rozhodl o třech bodech pro Slavii. Je určitě škoda, že podobné výkony nedokázali slávisté ukázat v úvodu soutěže, kdy poztráceli příliš mnoho cenný bodů. Přesto výkon proti Plzni je velkým příslibem do budoucna.

Hodnocení trenéra Jana Homoly: "Proti Plzni jsme podali velmi vyspělý takticky výkon. Skvěle jsme bránili a byli jsme nebezpeční dopředu. Mohli jsme vyhrát i větším rozdílem. V zápase jsme byli lepší a soupeř si svoji power- play a výběhy svého brankáře spíš škodil, než aby nás ohrozil. Ale jsem celkově velmi zklamaný. Máme tým, který má výkonnost i dobré individuality a který by se měl pohybovat na úplně jiných příčkách tabulky, než je to teď. O to víc si to uvědomujeme, když proti momentálně nejlepším týmům v tomto ročníku hrajeme skvěle zápasy a jsme v některých fázích výrazně lepší."

Slavia U17 – Interobal Plzeň U17 4:3 (1:3)
Branky: 19. Kuča, 34. Kuča (P. Veselý), 37. Kuča (Schűtz), 40. Kuča – 9. Škouran, 14. Chládek, 20. Svoboda
Slavia U17: Kautský (Nerad) – Bawia, Havránek, Rozman, Schűtz, Patrik Veselý, Jakub Klaban, Kuča

Diváci v zaplněném hledišti, ve kterém nechyběl ani předseda svazu futsalu Radek Lobo, sledovali dramatický, strhující zápas. Plzeň ukázala slávistům obrovskou efektivitu, do poločasu vstřelila tři parádní branky a slávisté museli celý zápas dotahovat. Akce táhl především Kuča, kterého soupeř zdvojoval, přesto se člen ligového áčka dokázal prosazovat a zařídil srovnání na 3:3. Tři vteřiny před koncem pak vybojoval přímý kop z hranice vápna, který s trochou štěstí proměnil ve vítěznou branku! Zásluhu za velice cenný výsledek ale mají všichni hráči, kteří se dokázali popasovat s nepříznivým vývojem zápasu a bojovali do posledních vteřin o senzační obrat. Důležité bylo také to, že dokázali ovládnout emoce v některých situacích, kdy hrozil zbytečný karetní trest.

Hodnocení trenéra Jana Homoly: "Naše dorostenecká kategorie měla před sebou jen jeden zápas, ale o to důležitější, protože s Plzní jsme měli stejný počet bodů. Interobal má letos zajímavé týmy v obou kategoriích. Jejich dorostenecká kategorie je silově velmi vyspělá. A diváci mohli vidět nadstandardní utkání z obou stran. Nicméně jsme měli většinu zapasu navrch. Plzeň dala krásné góly, a v prvním poločas prakticky ze všeho vstřelila branku. Musím náš tým pochválit, ani za nepříznivého stavu se kluci nevzdali. Ukázali týmový charakter. Byl to skvělý výkon celého týmu, díky kterému vynikl výkon Lukáše Kuči. Většinou nevychvaluji jedince, ale všichni, kdo v hale viděli tento zápas, my musí dát zapravdu, že sledovali neuvěřitelný individuální výkon tohoto hráče. Pochvalu zaslouží i hráči, kteří nezasáhli do hry, ale utkání prožívali s týmem. Čekají nás ještě dva turnaje, kde budeme hrát o postup do Final Four. Výchozí pozici máme dobrou, ale je před námi ještě hodně práce a velmi těžká utkání, na která se musíme s pokorou připravit."
 
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700